Melyik az a diplomás szakma, amivel havi 300ezer vagy több pénz keresek?
Meg kellene végre érteni, hogy pénzt nem szakmával keresel, hanem munkával. Van, aki valahogy elvégez egy egyetemet, de életképtelen, és egyik cégtől bukdácsol a másikig. Soha nem jut előre.
Ha az a kérdés, milyen szakemberekre van általában igény, akkor te is tudod: programozó, villamosmérnök, gépészmérnök, gyógyszerész, orvos. De nem kell diploma ahhoz, hogy meglegyen a 300 nettó. Elmész buszsofőrnek, és tádá!
Nekem is egyből az jutott eszembe, hogy munkával lehet pénzt keresni. Én amúgy nem tartom sok pénznek a 300ezer forintot, ennél azért sokkal jobb kilátások is vannak, kérdés te mire vagy képes?
Hajlandó vagy-e nagy felelősséget vállalni a munkád iránt?
Képes vagy-e túlórázni rendszeresen?
Tudod-e kezelni a munkád során felmerülő stresszt (pl ha vmit benézel, akkor azt lehet több millió forint - ami nem a tiéd - bánja, esetleg más egészsége)?
Én úgy tapasztaltam a saját és környezetem példáján, hogy sok pénzt csak sok munkával, felelősséggel és némi stresszel lehet keresni. Én nagyon szívesen leírom, hogy mennyit keresek: fogorvos vagyok, az alap fizum 400ezer forint, erre jönnek rá a plusz munkák. Pl most karácsony előtt 7 számjegy felett teljesítettem, és nem először és rendszeresen meg is közelítem. Cserébe vannak napjaim, mikor 11 órát dolgozom; mikor nem tudok aludni, mert aggódom, hogy vajon jól csináltam-e; mikor soron kívül, akár péntek este ugrok be 1-1 plusz munka miatt; mikor veszekednek velem, mert a dr google szakvéleménye nem korrelál az enyémmel és még nekem kell magyaráznom a bizonyítványom vkinek, akinek van mondjuk 8 általánosa.
De mondok más példát is: most vagyunk túl egy lakásfelújításon. Tudom, hogy mi pénzt fizettem ki a mesterembereknek úgy, hogy az anyagbeszerzés külön történt. Ők is megkeresik a többszörösét az általad leírt összegnek, viszont itt is voltak reggeltől estig, sokszor szombat, vasárnap.
Úgyhogy először válaszold meg a kérdést, hogy mit vagy hajlandó megtenni egy munkáért, aztán visszatérhetünk az eredeti kérdéshez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!