Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Melyik az a diplomás szakma,...

Melyik az a diplomás szakma, amivel havi 300ezer vagy több pénz keresek?

Figyelt kérdés

2020. dec. 13. 18:46
 1/4 anonim ***** válasza:
89%

Meg kellene végre érteni, hogy pénzt nem szakmával keresel, hanem munkával. Van, aki valahogy elvégez egy egyetemet, de életképtelen, és egyik cégtől bukdácsol a másikig. Soha nem jut előre.

Ha az a kérdés, milyen szakemberekre van általában igény, akkor te is tudod: programozó, villamosmérnök, gépészmérnök, gyógyszerész, orvos. De nem kell diploma ahhoz, hogy meglegyen a 300 nettó. Elmész buszsofőrnek, és tádá!

2020. dec. 13. 18:52
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Ezt így nem lehet megmondani. Valaki bölcsészként ennek a többszörösét is megkeresi, valaki mérnökként sem.
2020. dec. 13. 19:58
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is egyből az jutott eszembe, hogy munkával lehet pénzt keresni. Én amúgy nem tartom sok pénznek a 300ezer forintot, ennél azért sokkal jobb kilátások is vannak, kérdés te mire vagy képes?

Hajlandó vagy-e nagy felelősséget vállalni a munkád iránt?

Képes vagy-e túlórázni rendszeresen?

Tudod-e kezelni a munkád során felmerülő stresszt (pl ha vmit benézel, akkor azt lehet több millió forint - ami nem a tiéd - bánja, esetleg más egészsége)?

Én úgy tapasztaltam a saját és környezetem példáján, hogy sok pénzt csak sok munkával, felelősséggel és némi stresszel lehet keresni. Én nagyon szívesen leírom, hogy mennyit keresek: fogorvos vagyok, az alap fizum 400ezer forint, erre jönnek rá a plusz munkák. Pl most karácsony előtt 7 számjegy felett teljesítettem, és nem először és rendszeresen meg is közelítem. Cserébe vannak napjaim, mikor 11 órát dolgozom; mikor nem tudok aludni, mert aggódom, hogy vajon jól csináltam-e; mikor soron kívül, akár péntek este ugrok be 1-1 plusz munka miatt; mikor veszekednek velem, mert a dr google szakvéleménye nem korrelál az enyémmel és még nekem kell magyaráznom a bizonyítványom vkinek, akinek van mondjuk 8 általánosa.

De mondok más példát is: most vagyunk túl egy lakásfelújításon. Tudom, hogy mi pénzt fizettem ki a mesterembereknek úgy, hogy az anyagbeszerzés külön történt. Ők is megkeresik a többszörösét az általad leírt összegnek, viszont itt is voltak reggeltől estig, sokszor szombat, vasárnap.

Úgyhogy először válaszold meg a kérdést, hogy mit vagy hajlandó megtenni egy munkáért, aztán visszatérhetünk az eredeti kérdéshez.

2020. dec. 14. 14:37
 4/4 anonim ***** válasza:
Inkább reálos szakok: IT, mérnök, közgazdász. Humán szakokkal nagyon kevesen keresnek 300 felett, hiába szereted meg vagy jó benne, eleve kevesebb az álláslehetőség is.
2020. dec. 14. 22:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!