Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Nagyon szeretem az állatokat,...

Nagyon szeretem az állatokat, de állatorvosi szak kizárva, mit ajánlotok?

Figyelt kérdés

Sziasztok, hamarosan faktot kell választanom, és döntésképtelen vagyok. Az egyetlen, amit tudok, hogy nagyon-nagyon szenvedélyes vagyok az állatokkal kapcsolatban, lovagolok, önkénteskedem egyesületeknél, és tudom hogy állatokkal lennék a legboldogabb.

Sajnos a képességeim nem elég jók emelt kémia- és bioszérettségihez, így az állatorvosit alapból kizártnak tartom.

Van bármi tippetek? Inkább mondjak le erről az egészről, és keressek valami rendes szakot?

2020. dec. 12. 22:20
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Állatkerti gondozó? Kutyakozmetikus?

Hirtelen ezek jutottak eszembe.

2020. dec. 12. 22:22
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Ha egyetemre akarsz menni mindenkepp, akkor ott van még az 5 eves mezogazdasagi mernok. Es ott lehet allattenyesztes szakiranyt valasztani. De ott inkabb haszonallatokkal foglalkoznak nyilvan, es van valamennyi novenytan is.

Ha ez nem palya, akkor max ilyen jon szoba tenyleg, hogy allatorvosi asszisztens, allatkozmetikus stb...

2020. dec. 12. 22:28
 3/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Igen, a mezőgazdasági mérnökinek utánanéztem, de nem igazán a tartom valószínűnek, hogy szeretném, sok benne a matek, statisztika stb., nem az, amit én keresek.

Az állatkerti gondozón és a kutyakozmetikuson is elgondolkodtam már. Egyelőre (valószínűleg csak az elitista seggfej énem beszél) úgy érzem, egyetemre akarok menni (az is lehet, csak azért gondolom így, mert körülöttem mindenki egyetemre készül, oda járt, ott végzett).

Az állatgondozói talán még így is közelebb áll hozzám egy kicsit, de félek, hogy nem fogok nagyon megélni belőle.

Igazából ezért vagyok kétségek között, szeretnék pénzt is keresni, meg állatokkal is foglalkozni, és egyelőre nem úgy látom, hogy össze tudnám a kettőt egyeztetni :/

2020. dec. 12. 22:36
 4/10 anonim ***** válasza:
75%
Kutya/macskatenyésztésben sok pénz van. Persze kell hozzá indulótőke (nem is kevés), de ha jól kitanulod, akkor meg fogsz tudni belőle élni.
2020. dec. 12. 22:41
 5/10 anonim ***** válasza:
Sok benne a matek? Haha...igen, tantervileg sok. Gyakorlatilag a tananyag viszont kb egy nagy nulla, ugyis lazan teljesitheto otosre ha harmas voltal belole gimiben. Es senki nem fogja kesobb szamon kerni.
2020. dec. 12. 23:15
 6/10 anonim ***** válasza:
75%
Vadgazdálkodási? Elte-Etologia, Zoologia? Ezekkel a szakokkal természetőrnek is jelentkezhetsz szerintem vagy nemzeti parkba is dolgozhatsz.
2020. dec. 12. 23:35
 7/10 anonim ***** válasza:
A képességiem nem elég jók... nemár. Nem könnyű, de teljesíthető... csak próbáld meg
2020. dec. 13. 14:05
 8/10 A kérdező kommentje:

Nagyon szeretném, de igazából kémiából már évek óta fogalmam sincs, miről van szó, a biológia pedig eddig bár nem olyan nehéz, de így is az egyik legnehezebben tanulható tantárgyam.

Így az emelt érettségiket egészen konkrétan kizártnak tartom, még ha valami csoda folytán át is mennék, biztos, hogy nem egy állatorvosira való eredménnyel. :/

2020. dec. 14. 08:17
 9/10 anonim ***** válasza:
83%

Hmm, hát figyelj, ha már annyit mondasz, hogy nagyon szeretnéd.. megéri. Akár hagyj ki egy évet, és feküdj rá..

Hidd el, a legtöbb ember csak masodik, harmadikra veszik fel ugyis. Van boven idod :)

2020. dec. 14. 09:26
 10/10 anonim ***** válasza:
Termèszetvèdelmi mèrnök. Èn ezt vègzem. Vagy mezőgazdasàgi mèrnök
2021. szept. 22. 16:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!