Ha a százhalombattai sziszkibe megyek nyek-re, onnan van esélyem bekerülni állatorvosira?
Nem ismerem ezt az iskolát, de mindenképp biosz-kémia tagozatos osztályba próbálj meg menni!
Sok sikert:)
Szia! Sziszkis voltam, most fogorvosnak tanulok a Sotén! :)
Egy évfolyam társam meg Áokra ment, vidékre.
Állatorvosira sajnos nagyon magas a ponthatár, nekem a sziszki után is nehéz volt felzárkóznom, sajnos abszolút nem erős biosz, kémia, fizika téren.
Mindenképp kell keress magántanárt, és minimum 1, de inkább 2 évvel érettségi előtt kezdj el emeltre tanulni ezerrel!
(Tudok ajánlani privátban tanárt, ha gondolod, nagyon jók, de drágák is sajnos. 5-8 ezer ft/alkalom és heti 2-2x kell járni, ami nekem anno havi 100 ezres költség volt, plusz útiköltség.
Ha sikerült felvételt nyerned az érdi VMG-be, akkor ott van szakirány. Onnan sokan mennek orvosira, gyógyszerészetire. Inkább azt javasolnám.
Szerinted az orvosin mit kell majd tenned 5-6 éven át? 🙂
Igen, gyenge a sziszki nagyon, én is sokat szívtam miatta. Ott elkényelmesedtem, nem tanítottak meg tanulni. Hiába lett minden jegyem ötös, meg egy 75% átlagú érettségim, kitörölhettem vele. Ezután 2 év magántanár, hogy felvegyenek, majd megszakadok az egyetemen, mert életemben először most kell sokat tanulni, és nem volt benne rutinom.
Mindenképp vmg-t jelölj első helyen, írj jó felvételit és bekerülsz. Második
Helynek meg jelölj sziszkit, de legyen magántanárod vagy járj előkészítőkre, és ne kényelmesedj el.
Ha a VMG-nél attol félsz, hogy sokat kell tanulni, akkor ne akarj állatorvosira menni.
A VMG sokkal erősebb a SZISZKI-nél, de azért az sem csúcs iskola. Az állatorvosin még ahhoz képest is sokat kell tanulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!