Milyen lehetőségek vannak Biológiával?
A biológia alapszakot néztem, de ezzel hol lehetne elhelyezkedni? Milyen más szakok vannak amihez biologia kell?
És a biológia alapszakon hány evolúciós tárgy van, az nekem nem igazán megy és félek hogy megbukok belőle.
Konkretan 1 populaciogenetika van. De messze nem ez a legnehezebb targy megnyugtatlak. *-*
Biologuskent a kutatoi szferaban helyezkedhestz el, kutatointezetek, akar eü.intézmények laborjaiban.
ELTEN van az Erasmus program, max. félévet tölthetsz kinn és a diplomához kötelező, fizetik az utazási költségeket, de a megélhetés rajtad múlik (1. félévben nem lehet).
Sima Bsc szakkal (3 év) orvoslátogató lehetsz (reklámozod a gyógyszereket és ráveszed a dokit, hogy azt ajánlja a betegeknek), illetve az EGIS-be lehetsz laborasszisztens, vagy kutató-segítő
Msc-vel meg lehetsz laborvezető, gyógyszerkutató, legtöbbször az EGIS-hez veszik fel az ELTE-n végzetteket, mert azzal vannak leszerződve.
Csak BSc diplomával nehéz boldogulni. Ha kutatni szeretnél, ahhoz kelleni fog az MSc diploma és utána a Phd. De ha mást akarsz csinálni (pl alkalmazott területen akarsz dolgozni egy cégnél), az MSc akkor is nagy előny, a BSc diploma szinte semmire nem jó önmagában. Legalábbis én ezt tapasztaltam.
Utazni lehet, konferenciákra mindenképp; ha olyan a kutatási témád, akkor dolgozni is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!