Egyetem utolsó év levelezőn hogy működik?
Figyelt kérdés
Egyetemen ha az utolsó évet nappali helyett levelezőn akarom befejezni, akkor újra jelentkezni kell vagy mivel ugyanaz az egyetem és a szak is így intézményen belül is megoldható? És ha igen, akkor van valami feltétele (pl. minimum átlag), vagy ha van szabad hely akkor gond nélkül megoldható? És ilyen esetben mi történik az eddig megszerzett kreditekkel, el kell őket fogadtatni vagy mivel az egyetem és a szak is változatlan ez automatikusan megtörténik?2020. dec. 5. 17:46
1/3 anonim válasza:
Én úgy tudom, hogy simán át lehet menni levelezőre, de valószínűleg csak fizetősre, illetve félárú utazás csak az iskola és az otthonod között lehet és TB-t sem kapsz. Jól gondold meg, hogy megéri-e csak erre az egy évre mindezt bevállalni.
2/3 A kérdező kommentje:
Azt tudom hogy csak fizetősre de arra az 1 évre beleférne. Igazából nem is azt kell meggondolnom, hogy átmenni megéri-e, mivel mellette dolgoznék ezért nappalin nem tudnám folytatni. Így a 2 lehetőség inkább az hogy fizetősön maradok 1 évig, vagy teljesen otthagyom. És ha már eddig eljöttem jó lenne befejezni. A megszerzett kreditekkel ilyen esetben nekem nem is kell foglalkoznom, csak folytatni mintha nappalin menne tovább?
2020. dec. 5. 18:17
3/3 anonim válasza:
Menj el a TO-ra és kérdezd meg, hogy mi a menete ennek. Úgy tudom, hogy van ilyen átsorolási kérelem és ha elfogadják, akkor következő félévtől már a levelezősökhöz kell felvenned az órákat. Ha ugyanazon az egyetemen maradsz, akkor a kreditekkel nem kell semmit csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!