Programozás kivételével mit érdemes 2021 től OKJ-n tanulni egy nettó 400 ezer feletti fizetésért? Vagy akkor már felsőoktatás inkább?
6/
Inkább úgy fogalmaznék, hogy sok a lehúzós szélhálmos, vagy mint mondottam már ez nem egyéni munka, és akik jók lennének benne azok nem találnak egymásra vagy nem tudnak együtt dolgozni, plusz amióta létezik a "facility management" fogalma azóta szerződött festő ács stb egyszóval "karbantartó" cégek vannak akik havidíjért cserébe alapszolgáltatást bioztosítanak lakóközösségeknek, vagy egyéni arculatú áruházláncoknak pl spar aldi, autókereskedések stb.
Azért nem találni egyénibe, mert minek bonyolítsa az életét, ha úgyis jön a havidíj neki 50 helyről.
Autószerelőknél ugyanez, csak azok meg a taxis illetve futárcégekkel vannak leszerződve.
Viszont én nem akarok még vállalkozni is, csak simán munkát vállalni.
Akkor? Mit tanuljak?
10/
Nem az én fejembe, nekem a másodállásom építőipar jelenleg.
Mindenhol megy a sörözgetés meg a tüske.
Te mikor dolgoztál benne?
Én jelenleg konténerezek beugrósba (konténertelepítés), de voltam már gipszkartonos mellett is, azok si nyomatták, egyedül a villanyszerelőknél tabu.
Főállásba portás vagyok, csakhát elég tré lesz ez 15 év múlva is, ezért tanulnék inkább.
Milyen jó, hogy meglehet keresni ennyit meg annyit:D
Képzeld festőként is lehet keresni Tízezer eurókat napra bontva, akkor miért nem festegetsz?
Azért ahhoz, hogy 600-at megkeress nem elég kiírni a "hello word-öt".
Amúgy meg vízvezetékszerelő 1 kiállásért 10-15-öt elkér. Megcsinálsz ebből 3-at egy nap és már jobban keresel mint egy programozó. Burkolót 5 alatt nem találsz. 100-at beburkol, ami egy nagyobb rutin után 1 hét alatt megvan, ha nincs tele kanyarral és már 1 hét alatt megkereste a programozó haviját....
Na akkor most miről van szó?
1/
Hát én 200 ezerből már 6 évvel ezelőtt sem tudtam volna megélni, pedig nem élek nagylábon, csak nem szeretek fizetéstől fizetésig élni kocsi nélkül, egy születésnap, névnap nélkül, vagy alap kajákon egyik hónapba cipőre másikba kabátra gyűjtögetve.
Mindíg van egy kb 5 milliós készpénztartalékom és aktív útlevelem is, ha esetleg "menni" kellene, kitudja miért (felrobban paks vagy tudomisén).
Itt eddig még mondjuk nem volt komolyabb esemény, de a világ számos pontján elég sok a katasztrófa. Tőlünk "fejlettebb" országokban is.
Lényegében nem lenne talán probléma kiülni egy felsőoktatási szakot se, kérdés mit érdemes és mennyiért.
Nekem mindíg is volt másodállásom, és huszonévesen három évet dolgoztam folyami hajón. De lassan így harminc felett eljön az az idő, hogy ne legyen már egy héten több mint negyven ötven munkaóra az a 400 nettó meg azért alap lenne ha a megtakarítást is beleszámítom ami nálam mindíg is legalább 40% volt havonta a jövedelmemet illetően.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!