Van valami tipp ahhoz, hogyan tanuljak meg gépírni? Egyetemre lenne hasznos nekem. Bármi tippet el tudnék fogadni. :)
Szia! Vegyél gépírást oktató könyvet és olyat amelyben gyakorló szövegek vannak. Ez később lesz hasznos. Anno a középiskolában én ilyenekből tanultam. Az első könyvben amit említettem szépen mutat minden betűt hogy hová kell tenni az ujjad hogy le tudd a billentyűzeten azokat ütni. Az alap kéztartás az ASDF (bal kéz) JKLÉ (jobb kéz) betűkön való ujjtartás. Minden további betű, szám ezekből indul ki. Először csak az alapkéztartást tanítja meg, aztán 2 betűt kapcsol össze, azokat gyakoroltatja. Majd így egyre többet. Mindig behoz egy-egy új betűt a már ismert leütött betűid mellé. Közben megtanulod pl. hogy a mutató ujjad milyen billentyűket üt le, és ezeket begyakorlod a feladatok segítségével. Később pedig automatikusan menni fog, gondolkodás nélkül egy szó leírása.
Középiskolában sokan nem szerették ezt az órát, én elvoltam vele bár a Tanárnőnk szigorú volt. Hála neki most az egyetemi dolgaimat becsukott szemmel is pikk-pakk be tudom gépelni. Úgyhogy tényleg nagyon hasznos.
Sok sikert kívánok a tanulásához! Menni fog, csak sok-sok gyakorlás kell.
A könyvek címeit, szerzőit ha szükséged van rá, holnap meg tudom írni.
Köszönöm szépen válaszod! 😃
Beszereztem párat és letöltöttem egy applikációt. 😇
Szerintem ez a weboldal is hasznos lehet, itt elég jól tudsz gyakorolni: [link]
Itt ahogy az előző válaszoló is mondta, betűről-betűre fel van építve, mindig egy kicsivel többet, így jól be tudnak rögzülni a betűk.
Sok sikert és jó tanulást! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!