Ilyen eredményekkel felvesznek pszihológia szakra?
Figyelt kérdés
16 éves vagyok és már egy éve eldönöttem hogy psziholólgus szeretnék lenni, már ha felvesznek a szakra. A főtárgyakbol tartanam az ötöst, kivéve matekból, amiből 4es vagyok. A többi tágy nagy részéből is 5ös szeretnék lenni, egy-két négyessel. Talán egy hármasom lesz, kémiából. Ha ezt tartom, es a középfokú német nyelvvizsgám mellé letennék még addig egy középfokú angol nyelvvizsgàt, két tágyból tennék emelt érettségit menne a dolog? Plusz nem tudom számít e pontok terén de ECDL vizsgám is van. Talán egy évig még az emelt hiosz is beleférne, hogy értsem a bioszostárgyakat. Amúgy nagyon motivált vagyok és érdekel a szak, és gyermekpszihológuskent képzelném el magamat. Vagy iskolában, vagy magánpraxisban.2020. nov. 29. 10:33
1/5 anonim válasza:
Kezdetnek próbáld betűnként elolvasni a szak nevét!
2/5 A kérdező kommentje:
Tud
2020. nov. 29. 13:47
3/5 anonim válasza:
A két nyelvvizsgáért összesen 40 pontot kaphatsz, de vigyázz, ha nyelvből emeltezel, mert vagy ugyanazt számíttatod be 50 pontért vagy a vizsgát.
Emeltért akkor jár az 50 pont, ha 45% felett sikerül. Javaslom, hogy ne abból a nyelvből tegyed majd, amiből vizsgád is lesz, mert így akkor azért is járhat 28 pont (az egyikért, a másikért még 12) meg az emeltre az 50 is.
De az sem mindegy, hogy sikerülnek az emeltek, lehet 2 tárgy eredményét duplázni (nem mindegy, hogy 60 vagy 85%-ot szoroznak) vagy az összes érettségi tárgy átlagával számolni (és itt sem mindegy, hogy az mondjuk 75 vagy 90%).
Felvi pontkalkulátorát javaslom, megnézheted, hogy jönne ki kb az elegendő pont, milyen eredményekkel.
Az ECDL-re sajnos nem tudom, hogy jár-e pluszpont.
4/5 anonim válasza:
Emeltezz angolbol illetve toribol vagy irodalomból. Kb 85-90% körül teljesits és nagyon valószínű hogy felvesznek.
5/5 anonim válasza:
Egyébként a bioszos targyakhoz (anatómia előadás és anatómia gyakorlat az elején) nem szükséges egyáltalán emelt bioszos tudás, simán felkészülsz majd a jegyzetekből, figyelsz órán és már meg is van a jó jegy. Amiatt nem kell izgulni sokat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!