Van értelme középiskolát csinálni, ha az egész csak szenvedés, és kezd mentálisan is kicsinálni?
Hosszú idő után mentem vissza a középiskolába, mert kedvet kaptam ahhoz, hogy leerettségizzek, meg utána egyetemre menejek. Az ötlet onnan jött, hogy sok ismeretterjesztő könyvet olvastam, és azt gondoltam, miért ne tudnám megcsinálni?
Szóval visszaültem az iskolapadba, de már nehezményeztem a dolgokat ugyanis bár kevés volt a tananyag, de teljesen furcsa volt, hogy annyi mindent kell tanulnom. A matematikai és angol alapok teljesen kiestek, de azért valamennyire helytálltam.
A mentláis összeomlásom ott kezdődött, hogy online oktatás vette kezdetét, amit a tanárok többsége félvállról vesz. Egyre csak küldik az anyagokat, magyarázat szinte nincs, és a leckék csak halmozódnak, halmozódnak és halmozódnak. Mondanom sem kell, hogy dolgozni már nem tudok, mert ezt a hatalmas tananyagot magamban én, aki kiestem az iskolai ritmusból nem tudom feldolgozni.
A fizika tanár csak küldi és küldi a feladatokat anélkül, hogy elmagyarázná. Majd most kitalálta, hogy dolgozatot irat. Semmit nem magyarázott el, de dolgozatot irat, amiből semmit nem értek. Az angol ugyanez. Egy nyelvet tanítani kellene, de folyamatosan jönnek az új anyagok/feladatok pár szavas kommentárral. Fogalmam sincs már hol járunk angolból, teljesen szétcsúszott minden. A matematika tanár egy fokkal jobb, csak ő meg azt hiszi, hogy 1-2 óra elég egy teljes témakör feldolgozásához.
Vagyis mi történik?
Folyamatosan halmozódnak az új anyagok magyarázat nélkül, és előszeretettel fenyegetnek dolgozatokkal.
Az osztálynak már csak kis része aktív. És alattam is rezeg a léc, túl sok ez nekem, kezdek összeomlani.
Akkor lehetnél a helyemben.
Mégegyszer mondom ez nem nappali iskola. Innen hullanak ki az emberek, mert a tanító bácsi nem tanít, hanem rád bízza az anyag feldolgozását, meg sokaknak idejük sincs tanulni, mert dolgoznak.
Az esti iskola nem vicc, a nappalihoz képest sokkal keményebb.
"negyeske vagyok"
Mondjuk a fizikanal pont vicces mert enis tanarhoz jartam mivel egyetemi fizika tanar tanitotta. Egyetemen meg meglehet szokni hogy senkit nem érdekel hogy erted vagy sem. O ezt kamatoztatta kozepsuliba.
Na de nem valaszoltal hany eves vagy en erre lennek kíváncsi. Meg arra miert hagytad ott.
Lehet hogy a nappalis könnyebb de az egyetem 3x vagy tobbszor is nehezebb mint egy középiskola ha nem bufeszakra mesz. Ugyhogy ez van vagy mrgcsinalod vagy nem és semmi nem lesz belőled. Erettsegi egy nagyon alap dolog. Lehet itt takarózni olyan dolgokkal hogy hat de nagyon nehéz..mégis masok is megcsinaltak es meg is csinaljak. Ha nem megy a fizika esetleg keress fel egy osztalytarsat aki szintén estin van. Enis kértem anno segitseget az osztalytarsaimtol is.
Biztos keményebb az estis.. De akkor miert nen csinaltad meg anno a sulit? Akkor nem kéne itt szenvedned. Bar ha Te Majkabol indulsz ki tobb kérdésem sincs. Kerdezd a tanart, kerdezd az osztálytardaidat,tanulj neten.
Es amugy Te dolgozol mellette?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!