Van itt olyan, akit idén nem vettek fel sehova, és most 2 éves OKJ-re megy?
380 pontom van, 387 kellett oda, amit jelöltem. Ezért elmegyek felsőfokú OKJ-re, ami nem is lenne baj, legalább lesz egy szakmám, és meghosszabbíthatom a diákéveimet. Viszont ugye most jönnek ezek az szerintem értelmetlen pontváltoztatások, 2012-ben meg az 500 pontos rendszer. Így előreláthatólag 2 év múlva 394 pontom lesz.
Igazából csak sorstársakat keresek, hogy kicsit megnyugodjak, hogy más is járt így, és még van esélyem bekerülni, ahova szeretnék.
Minek jelöljön meg teljesen más szakot, ha csak egy érdekli?
Egyébként én be sem adtam idén a jelentkezésemet, mert 430 körül mozog a ponthatár, és esélyem sem lett volna. Én itthon vagyok/leszek és tanulok, tavasszal újraérettségizem.
Kedves Kérdező!
Én is ugyanígy jártam mint te. Két középszintű érettségivel összehoztam 370 pontot a nyelvvizsgám azonban nem sikerült.
Most én is maradok 2 évet itt, tanulok egy szakmát amiben végszükség esetén valószínűleg el fogok tudni helyezkedni, ugyanis tesóm is ezt a szakmát űzi. Ezalatt a két év alatt pedig egy emelt szintű érettségit és egy nyelvvizsgát is tervezek még pluszba letenni.:)
szeretnék én is kérdezni egy dolgot:
fősulin felsőfokú szakképzésnél emelt szintű érettségiért kapható többletpont vagy csak a diplomáskonál számítják bele?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!