Van itt olyan, aki egészségügyben akár dolgozni a jövőben?
menj orvosnak, ha van gyomrod
azokra mindig lesz szükség
#3-as
Miert nem szeretnel itt dolgozni? A sok 100 okbol melyik miatt?
Köszönöm az eddigi válaszokat.
4-es gondolom a sok munka miatt, valamint a most bevezetésre kerülő új egészségügyi törvény miatt.
Röviden?
Első és legfontosabb helyre kerül a szolgálati jogviszony. Hivatalosan nov.18.ig kellene tájékoztatni a dolgozókat, hát nem sok kollégát tudnék mondani akit már tájékoztattak.
-oké, hogy most mi van benne, de kitudja mi lesz még benne később? (Már eleve az sem szimpatikus, ha egyik napról a másikra áthelyezhetnek pestről mucsaröcsögére 2 évre, akkor is ha itt van az életem és lent se szállás se semmim nincs, csak oldjam meg, majd ha lesz gyerekem akkor őket hova rakjam?)
- nincs (elég) eszköz, anélkül nehéz hatékonyan gyógyítani
- maga az épület romos és kitudja mikor omlik rám
- rendszer nem betegkompatibilis, maga az hogy nincs teamses ellátás már az rossz, de az én kezelésem is csoportos, ami sokszor többet árt mint segít. -> Én nem ártani szeretnék másokank
- a betegnek mindig igaza van, de sajnos egyre többször találkozom olyannal hogy lassan verne a beteg (vagy a beteg családja) -> ha már próbálom a szerettüket gondozni/ápolni/gyógyítani, akkor annak örülnék ha nem kellene más egyáltalán nem egészségügybe való dologgal foglalkoznom, (nem kell állandó köszönet, hálálkodás, sőt csoki/virág és pénz sem!!)
-hatalmas a leterheltség, ha 8-4ig vagy bent elvileg, gyakorlatilag akkor is 6/7re jössz, csak hogy a pácienseknek jobb legyen és 6-7ig maradsz (ezt a lelkiismeret nem hagyja.. értelemszerűen aki pénz miatt tanul és nem a hivatás miatt az nem ismeri, hogy ez milyen)
- és persze marad egy kevésbé lényeges, mégis számító tényező; nevetséges hogy egy recepciós többet keres 8 osztállyal, mint én. Nem milliókat akarok keresni, de pl bp külső kerületében egy értelmesebb albit (nem késelős környék, nem halállepukkant, nem nekem kell szereltetnem mindent mert eleve rossz minden, esetleg egyedül) is fenn kell tudni tartni + van ott rezsi, én is ennék egy keveset + bérlet és akkor vagyok kb ott élet. A fizuból ott elfogy kb minden, hogy kifizetem az albit. Aztán másodállást lehet vállalni a többihez.. tényleg nem akarok gazdag lenni de szeretném ha 10x fizetésemből csak 7-8x menne el a fizuból és lenne 1-2x amit tényleg arra költöm amire szeretném, esetleg félre tudjak rakni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!