Rosszul választottam?
Szia!
Azokat a dolgokat tudom elmondani, amit az emelt bioszos barátnőmtől hallottam.
A biológiával igazából nem lőhetsz annyira mellé. Mármint egy alap biológia Bsc-vel már lehetsz laborasszisztens. Egy közelben lévő kórházban voltak tanulmányi kiránduláson és az ott dolgozó asszisztensek mondtak. Nagyjából majdnem minden kórházzal rendelkező településen el tudsz helyezkedni és egy olyan már már kellenesnek mondható fizetést is hazavihetsz. Persze, ha magasabbra törsz a tanulmányaiddal: mesterszak, PhD, akkor még több út megnyílik.
A biomérnökről nem tudok sokat mondani. Mérnök diploma. Gondolom, mint a legtöbb mérnöki diploma, ugyan úgy jó pénzzel jár. Meg ahogy szokták mondani "többet ér".
Ne aggódj, azok alapján amiket hallottam nem csúsztál félre.
Esetleg, ha a biomérnökhöz elengedhetetlen lenne a kémia a felvételihez, akkor hagyj ki egy évet. Nem tudom, hogy oda ahova te jársz van-e olyan lehetőség, de a barátnőm gimnáziumában 13.osztályt is "indítottak" ahol abban az 1 évben csak egy emelt tantárgyat tanítottak.
Mindenesetre, a lehető legjobbakat az érettségire!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!