Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Egyre inkább elhatározom...

Egyre inkább elhatározom magam, hogy jövő évben Phd képzésre jelentkezzek. Mesterképzés alatt nem készültem rá tudatosan így nincs TDK-m publikációm és demonstrátor sem voltam. Mi legyen az első lépés? Mit érdemes elsőre írni az oktatónak?

Figyelt kérdés

Megvan az a terület, ami érdekelne viszont kutatási tervbe addig kár belefognom szerintem, ameddig az oktatóval nem tisztázom a lehetőségeket.

Ugyan a fenti plusz dolgokkal nem rendelkezem, viszont mesteren hoztam a 4 fölötti átlagot és azt is tudom, hogy idén a mi tanszékünkön 1 új hallgatót vettek fel.

A kérdésem tehát az, hogy a suli úgy van vele, hogy jól jön nekik a plusz támogatás és nem állítanak akadályt elém/támogatnak vagy inkább egy Phd hallgatót sem indítanak jövőre és kekeckednek? Amennyire kérdezgettem mostani végzősöket örülnek, hogy szabadulnak onnan nem hogy még maradjanak.

Kicsit félek, hogy TDK és publikáció nélkül mit szólnak hozzám, viszont elhivatottnak érzem magam és fél év alatt talán egy kis pluszt is összelehetne hozni amennyiben támogatna a tanszék.

2020. nov. 16. 16:15
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:

Gratulálok utolsó. :)

Mondjuk én nagyon kiemelkedő nem voltam, de 4.4-es súlyozott átlagot hoztam. Az más kérdés, hogy a záróvizsgán második tételnek kihúztam azt, amit a tanáromnak, akinél feleltem mondtam is, hogy azt nagyon nem kellene kihúzni. :D Szóval az kicsit levitte.

Témaötletem van. Egy olyan területbe ásom bele magam folyamatosan, ami mindig is közel állt hozzám. Ezt szeretném átvinni Phd-re, ha szóba állnak velem. A fenti oktató lesz az első, akinek írni fogok amint a csoporttársamnál leinformáltam mi a helyzet a tanszéken.

Mondjuk ez a szak aminek a doktorijára mennék nagyon kihalós szóval, ha lehetne fogadni fogadnék, hogy én lennék az egyetlen jelentkező.

Szerintem kicsit a koronavírus is kapóra jön most, hiszen az is menekül már az egyetemtől, aki eddig nem. Pedig baromi nehéz állást találni. Valamint külföldiek sem jönnek. :) Viszont személyi ellentétek lehetnek korábbi phd hallgatókkal, akik ugye a tökéletes diákok voltak phd-re tenyésztve, hogy csúnyán fejezzem ki magam.

2020. nov. 23. 13:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!