Kezdjek el idén egy szakmát, vagy inkább várjam meg a jövő évet?
Figyelt kérdés
Láttam, hogy megszűnik az OKJ, és láttam hogy idén még indulnak OKJ tanfolyamok, és nem igazán tudom eldönteni, hogy most menjek-e most tanfolyamra, vagy várjam meg ennek a mizéria végét? (Mizéria vége - Vakcina megjelenése). Nem mondom, hogy nem lenne rossz egy szakma, de még nem körvonalazódott meg bennem teljesen a végülis melyik. Fizetőképes nem igen vagyok, úgy hogy marad az ingyenes, mert nincs szakmám.2020. nov. 12. 08:08
1/4 anonim válasza:
Milyen szakmákra gondoltál és merre?
Én a járványhelyzetet max azért tartom hátránynak, mert sokszor ott is jobbra-balra mondanak mindent. Lásd itteni kérdéseknél is volt okj-s aki online lesz de van olyan ahol nem érdekel senkit és megy tovább személyesen minden.
Tudtommal lesznek jövőre és később is okj-k csak kicsit más rendszerben, úgyhogy emiatt nem kell aggódnod. :)
2/4 anonim válasza:
Átalakítják eléggé a képzési rendszert, és úgy hallottam, sokkal hosszabb -és persze akkor drágábbak is lesznek a képzések.
Szóval ha tudod mi az irány, mi az amit szeretnél csinálni, amihez tehetséged van, stb., akkor szerintem még idén érdemes lenne elkezdeni.
3/4 anonim válasza:
Talán inkább most kezdd el. Jövőre talán 2 éves lesz alsóhangon egy képzés, de kérdőjel.
4/4 anonim válasza:
Mivel nem tudod fizetni a pénzes képzéseket ezért amit idén kezdesz is 2 éves lesz kb. (legalábbis amiket én néztem, de nem biztos hogy mind ilyen), így ha nem sürgős, én várnék hogy milyen lesz később. Ha lenne anyagi alapod és tudnád mit szeretnél akkor mindenképpen idén kezdeném. A jövő évi képzéseknél úgy láttam diákhitelt is lehet majd felvenni, az is segítség lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!