Sosem voltam jó tanuló, de egyetemre szeretnék menni, szerintetek lehetséges? Nyelvtanulással kapcsolatban vannak tippeitek?
Ebben a tanévben fogok érettségizni, úgy érzem a magyar, és a történelem menni fog úgy ahogy szeretném, mert csak be kell seggelnem. De matekból mindig a bukás szélén álltam szinte és angolból sem tudok sokat (8 évig németet tanultam emelt szinten, de utáltam, ezért átmentem középsuliba angolra ott viszont semmit nem tanultunk, csak filmet néztünk a 4 évben)
Nem tudom van e esélyem bejutni úgy hogy most kezdek el tanulni úgy igazán. Van valakinek esetleg pozitív tapasztalata ilyen téren?
A német hogy ment? Abból se voltál jó? Angolt hogy érzed? Ragadt rád vmi a filmekből (szavak, kifejezések, egyszerűbb nyelvtani szerkezetek) vagy semmi?
Milyen szak érdekelne? Melyik tantárgyat szereted?
#2 tudom hogy jövőre esélytelen
De úgy gondoltam hogy érettségi után megcsinálok egy két éves szakmát (szakma plussz pontot ér), közbe pedig lerakok egy angol nyelvvizsgát és egy biosz érettségit. Angolt most csak annyira kéne tudnom hogy jó legyen az érettségim belőle
Nem tudom, még az is lehetséges, családi örökség, mindenki hülye hozzá
Szörnyen ment, és meg is utáltatták velem a kemény oktatás miatt. Az angol sokkal könnyebb, kevesebb a nyelvtan, könnyebben érthetőbb. Nagyjából megértem amit mondanak, csak nehezemre esik beszélni.
Elsősorban a pedagógiát célzom be mert oda könnyebb bejutni, aztán a fő cél onnan tovább a pszichológia.
Jelenleg a magyar a kedvenc tantárgyam
Akkor a matekból csak egy kettest kellene összekaparnod, az azért csak meglesz, illetve a bioszt tanulni ezerrel.
Angolból javaslom az Oxford nyelvtankönyvet, az elég jó a nyelvtanhoz. De jó lenne elmenned tanárhoz is, hogy beszélni is tudj.
"Angolt most csak annyira kéne tudnom hogy jó legyen az érettségim belőle"
nehogy azt hidd hogy egyetem alatt annyi időd lesz nyelvvizsgára készülni. ha mindenképpen egyetemre akarsz menni, inkább adj időd magadnak hogy a nyelvvizsgát megcsináld. ha a jelentkezéshez még nem is kell, de a diplomához kelleni fog.
Pszichológiára azért elég magas pontok kellenek, úgyhogy én ebben nem igazán reménykednék. Minimális pont 410 pont körül van ami már egy elég erős érettségivel jön csak össze.
Ha pedig elvégzed diplomát ott is vannak szintek amire be lehet váltani és az se ad többet mint 5-ös diplománál 400 pont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!