Mennyire nehéz a biológia alapszak? .
Szóval jövőre érettségizem és nem tudom hova menjek tovább. A legjobban a tervezőgrafika szakra szeretnék, de oda eszméletlen nehéz bejutni.
Már mióta az eszemet tudom érdekel a biológia meg hasonló témájú dolgok, csak ilyen orvosira nem akarok, mert ahhoz nem vagyok elég okos stb., de azért szeretnék biológiát tanulni.
Azt hallottam és olvastam, h könnyű a bejutás, de bent maradni már nagyon nehéz. Egy igaz? Van vkinek vmi tapasztalata?
És szerintetek ha most nem igazán tudom a kémiát, mert mindig is nagyon rossz tanáraim voltak, 1 év alatt meg tudom úgy tanulni a fontosabb dolgokat, h nem legyen belőle sík h*lye?
Tudtok vmi tanácsot adni?
Akkor egy kis ajánlás:
Én ebből tanultam, illetve ha valamit nem értettem teljesen, akkor a középiskolás könyveimbe is belenéztem, de nagyon jó kis könyv, nekem elég volt :)
Ez is egy nagyon jó könyv, szintén összefoglaló, talán kicsit részletesebb, mint a Villányiféle, de ebben nincs különválogatva, hogy mi kell közép, és mi emelt szinten (bár ha nem érettségizel kémiából akkor ez mindegy)
Ha számolásokat is szeretnél gyakorolni:
Szerintem ez nagyon jó számolásgyakorlásra :)
Esetleg ajánlanék a biológia érettségire is könyvet, mert gondolom abból szeretnél :)
Én ezekből készültem az emelt érettségire, és bár idén nagyon nehéz volt az emelt szint, 85%-osra csináltam.
Remélem tudtam segíteni^^
Azt, hogy nincs nehéz és könnyű, nem azt jelenti, hogy nincs nehezebb és könnyebb. Igazából így értettem.
Én is orvosira járok, de annyira nem vészes, mert borzasztóan érdekel. Viszont pl. egy turizmus-vendéglátás szakot én tuti, hogy soha nem végeznék el, mert egyáltalán nem érdekel, képtelen lennék leülni és azt tanulni. Pedig sokak szerint büfészak (mellesleg gyűlölöm ezt a kifejezést, semmi értelme)...
Ha a kérdezőt érdekli a biológia, akkor nem kell azzal foglalkoznia, hogy a felvett tanulók hány %-a végzi el a szakot, mert ha őt érdekli, úgyis megcsinálja.
Nyilván, egy turizmus után érdeklődő hallgató előnyben van egy matematika iránt érdeklődő matek szakos hallgatóval, mert könnyebb az előbbi szak, kevesebb a tananyag pl, de a lényeg nem ez, hanem az elszántság és az akarás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!