Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Melyiket találjátok a legjobb...

Melyiket találjátok a legjobb egyetemnek? ELTE? BGE? SZE?

Figyelt kérdés

Felvételi jelentkezés előtt állok, vidéken tanulok, feltétlenül gazdaságtudományi karra szeretnék menni, és teljesen kétségbe vagyok esve melyik egyetem lenne számomra a legjobb.

A pesti egyetemeknél vonz a nagyváros, a rengeteg lehetőség, míg Győrben a kis családiasság,maga a város hangulata.

Mivel vidékről megyek a kollégium egy fontos tényező.

Egy másik dolog, hogy egészen jól tanulok van egy felsőfokú nyelvvizsgám valamint az érettségi tárgyakból ötös vagyok ám félek hogy ez is kevés lesz az ELTÉHEZ.

Szerintetek ezeket figyelembe véve,melyik lenne a legjobb döntés és miért?

Válaszotokat előre is köszönöm.

2020. nov. 7. 17:39
 1/5 anonim ***** válasza:
72%
BGE-n csak a pénzügy és számvitelt ajánlom, az a legjobb az országban kb.
2020. nov. 7. 17:42
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Tudni kéne, milyen szakon mennél tovább. Elte egyébként az ország egyik legjobb egyeteme
2020. nov. 7. 18:51
 3/5 anonim ***** válasza:
BME GTK esetleg?
2020. nov. 8. 18:31
 4/5 anonim ***** válasza:
Az oktatás minősége a BCE, ELTE, BME hármasban kb. ugyanaz. Tanórán kívüli lehetőségek (networking, szabválok, versenyek, diákszervezetek, külföldi kapcsolatok) tekintetében viszont a BCE messze lehagyja az összes többi magyar egyetemet.
2020. nov. 8. 21:37
 5/5 anonim ***** válasza:

Amúgy ha 11-12-edik osztályban 5-ös vagy minden érettségi tárgyból, illetve van nyelvvizsgád, akkor simán bejutsz Eltének a legtöbb szakára.

A pontszámítás 2 féle képpen történik: középiskolai osztályzatok alapján vagy érettségi eredmény alapján. Én középsuliban rossz tanuló voltam, viszont az érettségi jól sikerült (legalábbis a felvételi tárgyaim, azok a legfontosabbak, mivel az alapján számolják ki az előbb felsoroltak közül a második esetben a pontszámot), plusz az emelt angol érettségim 60% fölött sikerült, ezáltal van egy B2 nyelvvizsgám, viszont mellette letettem külön is a B2-t, szóval az megint plusz pontokat jelent.

2020. nov. 10. 13:08

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!