Az informatikus könyvtáros szakon informatikából min van a hangsúly? Miket kell tudni?
Maximum valami egyszerű adatbázisok lesznek, hogy nyomon követhesd a könyveket, leltár, új könyv bevitele stb..
Ez nem IT szak, szerintem nem kell egyáltalán rákészülnöd sem.
Már van egy gyógypedagógus alap és mester diplomám, és fejlesztőként dolgozom, viszont mindig is a könyvtárost tartottam a leginkább nekem való munkának.
Amint látod, vonzanak a jól fizető állások :D
Attól függ, hol végzed. Debrecenben a többi egyetemhez képest nagyobb hangsúlyt fektetnek az infóra és matekra (pl. alap programozás, weblapszerkesztés, különféle adatbáziskezelők, matekból pl. deriválás, integrálás, valószínűségszámítás, statisztika és társaik), DE nem kell hozzá előképzettség (érettségi sem infóból). Ha nagyjából elbabrálsz a Worddel és Excellel, a többire ott megtanítanak. :)
Hát meggazdagodni nem fogsz belőle, de egy nagyon szép, nemes hivatás, és sokrétű is. "Könyvtáros" címszó alatt lehetsz raktáros, bibliográfus, feldolgozó, tájékoztató könyvtáros, témafigyelő, netes felületen arculattervező-kapcsolattartó, rendezvényszervező, de szakosodhatsz akár gyerekekre is (akár könyvtárostanár szinten is, de simán csak a gyermekrészleget is viheted), lehetsz biblioterapeuta, vagy ha van még egy diplomád, annak kapcsán lehetsz szakreferens (hiszen léteznek orvosi, műszaki, idegen nyelvi és mindenféle könyvtárak, amik speciális szaktudást igényelnek). Sok sikert, leld örömöd a hivatásban. :)
Najooo ez tok jol hangzik.
En is ezen a szakon gondolkodom
Jo hogy rátaláltam erre a kérdésre. Nekem is mostmár egyre jobban tetszik ez a szak :)
Kedves kérdező, azóta sikerült jelentkezni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!