Milyen a szlavisztika alapszak?
Melyik nyelv?
Ha van orosz, akkor annak van értelme.
Az orosszal mész a legtöbbre szerintem. Ha oda nem vesznek fel, akkor lengyel. A szlovént és csehet nem látom indokoltnak.
Amúgy ha az egyikre felvesznek attól még tanulhatod a másikat is minorként.
Most nem az a kérdésem, hogy melyik a hasznosabb, bár személy szerint én is a lengyelt vagy az oroszt tartom a legjobb választásnak.
Inkább az érdekelne, hogy mégis hogyan folyik a képzés. Nézegettem már tanterveket, de pár dolog még mindig nem tiszta nekem.
Azt tudom, hogy például anglisztikán angol nyelven tanulnak mindent. Ha megtanítják a nyelv alapjait, akkor utána az ország irodalmát, történelmét és kultúráját is teljes mértékben az adott nyelven tanítják vagy azt magyarul? (Lehet ez nem valami értelmes kérdés, de biztosra akarok menni)
A nyelvórák amik vannak, azok tényleg elegendőek arra, hogy a végén középszintű nyelvtudásom legyen, vagy azért szükséges hozzá pl magántanár, vagy kis külföldi tartózkodás is?
A nyelvi alapvizsga az pontosan milyen szintű tudást takar?
Ha már a minorok szóba kerültek, a nyelvi minor végére milyen szintű tudásom lesz abból a nyelvből? Miben fog különbözni a tudásom azokétól, akik azt főszakként tanulják?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!