Megéri újabb BA-t elkezdeni?
Negyedik féléves kommunikáció szakos hallgató vagyok (költségesen). A jövőben PR, marketing fele specializálódnék az egyetemen a komszakon belül.
Felmerült bennem a kérdés, hogy esetleg a jelenlegi BA mellé újrafelvételiznék 2017-ben, és belekezdenék egy másik BA-ba. (meglehetősen könnyűnek tartom a kommunikáció szakot, ezért is gondoltam arra, hogy párhuzamosan csinálhatnék "még valamit" - inkább állami ösztöndíjas formában)
Rengeteg minden érdekel. Kereskedelem és marketing, nyelv szakok (néderlandisztika, szlavisztika (horvát)), és az osztatlan tanári is (angol-médiatanár).
Ti mivel párosítanátok a kommunikációs (BA) diplomát? Esetleg inkább menjek mesterre, és ne vágjak bele még egy BA-ba?
büfészak :D mindig röhögnöm kell ha ezt meghallom. tájékozatlan emberek szájából hangzik el 98,9%-ban.
miden diploma annyit ér, amennyi energiát belefektetsz, amennyire elmélyülsz a felkínált tudás megszerzésében.
többet ér egy nyelvészeti zseni, kreatívan kommunikáló néderlandisztikus a munkaerőpiacon (is), mint egy 'éppen kettessel átbukdácsoltam mindenen de cserébe nagy arcom van' gépészmérnök.
Bármilyen EU hivatalos nyelvét érdemes tanulni magas szinten (angol, francia, német, portugál) főleg, ha van egy kommunikáció/PR/marketing alapod. Jó nyelvtudással bármilyen külföldi tulajdonú cégnél könnyedén el lehet helyezkedni HR-esként például. A kommunikáció szak önmagában tényleg elég szolid belépő a munka világába.
Szia!!)
Nem tudom, hogy végül elkezdtél-e egy másik szakot, de ha igen melyiket? Későbbi olvasóknak:
Szerintem ehhez a diplomához egy kereskedelem és marketing nem lenne rossz, főleg ha marketing irányba mennél el ( lehet még a tárgyakat is eltudnád fogadtatni ).
Egyébként nem gondolkodtál el, hogy lehet gyakornokoskodni kellene a kommunikáció szakod mellett? Mert szerintem diplomásan, munkatapasztalattal kikerülni egy egyetemről elég jó kezdésnek számít. Főleg ha van nyelvtudásod is. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!