Lehetek még így is pszichoterapeuta?
Szóval alapképzésbe BSc-be gyógytornász szakon végeztem anno (4 év) és erre fogom most ráépíteni az Egészségpszichológia mestert.
Szívesen foglalkoznék a későbbiekben pl családállítással, vagy pszichodrámával, lennék pszichoterapeuta.
Egy oldalon ezt találtam a képzésről:
"(3+2 év/BA+MA) 5 év egyetemi képzés + 250 óra kiképzői önismereti képzés + 4 év szakképzés + 3 év módszerspecifikus terapeuta képzés valamely szakmai egyesületnél (pl. pszichodráma, hipnózis, családterápia stb.) + 2 év pszichoterápiás elmélet és klinikai fázis
A 4 éves szakképzésre még ráépíthető a 3 +2 év pszichoterápia is."
Még így is lehetséges pszichoterapeutának lennem, hogy az alapszakom nem a Pszichológia?
Válaszaitokat köszönöm!
Egyébként egészségpszicho után lehet menni neuro, alkalmazott egészségpszicho,vagy klinikai szakképzésre,és ezekre lehet építeni a pszichoterápiát,szóval lehet, ha a mesterre bejutsz..
Viszont én nem találtam meg a gyógytornászt mint elfogadott szakot ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!