Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mi kell az orvosihoz? Hány...

Mi kell az orvosihoz? Hány %-os érettségik?

Figyelt kérdés
11.es leszek, és orvosira szeretnék menni. 4,2es volt az átlagom, ez életem legrosszabb bizije(köszönhetően egy érzelmi válságnak-szülők válása). Kémia-biosz faktra jelentkeztem, kémia középre és emelt bioszra gondoltam. Mellé még a kötelezők+német. ja és angol-német közép nyelvvizsgát tervezek. Milyeneknek kell lenniük az érettségiknek és a jegyeknek kb? Nem igazodok el...
2010. aug. 8. 23:30
 1/5 anonim ***** válasza:
33%
ha a duplázás játszik a felvételinél akkor nem árt 2 db emelt szintű kémia/biológia/fizika, vagy egy emelt és egy közép érettségi ... átlagba olyan 80-90% körül kell lenniük. Ha viszont jó a tanulmányi eredményed, nyilván nem gond hha pl 60%osra sikeredik, mert a tanulmányi pontjaid viszed, és az érettségi pontjaid... azt a számítási módot veszik figyelembe, ami számodra a legkedvezőbb. Remélem nem mondtam túl nagy baromságot, én a duplázásos verzióhoz jobban értek:)
2010. aug. 9. 00:09
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Felvi.hu-n pontszámító kalkulátorba próbáld kiszámolni, tippeld meg kb milyen lesz az érettségid én is ezt tettem előtte.

Amúgy orvosira kellenek 80-90%-os érettségik.

2010. aug. 9. 00:10
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Most az orvosi egyetemek többségén 419-419 pont kellett( kivétel a Semmelwies, mert ott 439 pont volt. A jelenlegi rendszerhez ehhez elég egy kb 85%-os középszintű kémia, egy 79%-os biológia-emelt, meg egy nyelvvizsga, és mellette olyan 80% körüli, angol vagy német, szintén 80% töri, hasonló matek és magyar, illetve ezekből a tantárgyakból az ötös sem árt, ha megvan mindkét évben. Jövőre a nyelvvizsga kevesebb pontot ér majd, szóval jobb emelt-szintűre lesz szükség. Ha duplázósra mész, akkor értelemszerűen mindkettőt 90%-fölé kell tenni és a nyelvvizsga is alap lesz hozzá. Nekem 424 pont jött össze, bár nem az orvosira mentem hanem a BME vegyészmérnökire, de ott a ponthatár ugyanekkora volt, azzal a különbséggel, hogy nálam nem biológia kellett hozzá hanem matek, így nem is érettségiztem abból, csak kémiából emelteztem.
2010. aug. 9. 00:18
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
A legegyszerűbb, ha csinálsz valamiből (akármiből) előrehozottat most októberben, annál több időd marad bioszra és kémiára készülni, és midnenképp próbáld ezt az előrehozottat 90 fölé teljesíteni, mert ha nem duplázol, akkor hasonló érettségi eredményeknek kell lenni:S barátnőm szintén orvosira készül és kémiából csinálja meg az előrehozottat, de én például már angolból. Amit még tudok ajánlani, hogy a kémiád mindenképp 90 felett legyen a biosz elég ha olyan 72 körül van, persze ha a többid jól sikerült;)
2010. aug. 9. 10:52
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszi az eddigieknek. 11. végén szeretnék német+kémia vagy csak német előrehozottat. A tanulmányi eredményem nem rossz, 7ötös és 7 négyes volt, a biosz, kémia 5ös.
2010. aug. 9. 11:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!