Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Nem tudok eredményesen tanulni...

Nem tudok eredményesen tanulni. Miért lehet?

Figyelt kérdés
Nagyon sokat tanulok, de semmi értelme. Rossz jegyeket kapok pedig órákat töltök tanulással. Mit kéne csinálnom? Hogyan tudnék hatékonyan tanulni? Van olyan szakember aki a tanulás tanításával foglalkozik?

2020. okt. 19. 18:10
 1/7 anonim ***** válasza:
Hogyan tanulsz?
2020. okt. 19. 18:18
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Sziaaa :) Tényleg jó lenne tudni hogy jelenleg hogyan tanulsz, meg hogy miket kell megtanulnod… Vannak technikák amiket használhatsz, de van különbség az között hogy egy könyvet kell elolvasnod, szavakat megtanulnod vagy sorrendben megjegyezned dolgokat. A legfontosabb az egészben pedig az, hogy ismételj, mondd vissza magadban (vagy ha lehet akkor hangosan) mert úgy könnyebben jegyzed meg :)
2020. okt. 19. 18:36
 3/7 A kérdező kommentje:
Már próbáltam hangosan tanulni, felmondani az anyagokat, kiemelni a lényeget és azt megtanulni de egyik sem vált be igazán:(
2020. okt. 19. 22:02
 4/7 anonim ***** válasza:
Hmmm… próbáld ki hogy 25 percet tanulsz, de utána egyből (akár a mondat közepén) félbehagyod és tartasz 5 perc szünetet amikor minden másra gondolsz csak a tananyagra nem, ez nekem legalábbis bevált :) Amúgy meg próbálj meg a legfontosabb infó köré építeni egy történetet, mesét, és túlozd el azt, ami igazán fontos (például Ausztráliát jelképezze egy akkora nagy kenguru mint amekkora a Sydney-i operaház :D) Na meg persze, ismétlés a tudás anyja :D
2020. okt. 19. 23:51
 5/7 anonim ***** válasza:

Első vagyok

A legfontosabb kérdés: érted amit tanulsz?

Van egy módszer (nem jut eszembe a neve) amely szerint akkor tudod az anyagot, ha azt a saját szavaiddal egy óvodásnak is el tudod mondani. Ha csak magolsz akkor az a baj. Nem tudom mit tanulsz, de ha keresel róla youtubon videókat az nem segít a megértésben?

2020. okt. 20. 00:12
 6/7 A kérdező kommentje:

4es köszönöm a választ ki fogom próbálni ezt a módszert!

5ös legtöbb esetben értem, a humán tárgyakkal nem szokott olyan nagy baj lenni, viszont a reál tárgyak pl fizika teljes káosz amiket megtanulok azt össze-vissza keverem dolgozatban

2020. okt. 20. 17:45
 7/7 anonim ***** válasza:
Fizikából az tud sokat segíteni ha lerajzolod a szituációt amiről a feladat szól és leírsz minden kis infót egy táblázatba a mértékegységekkel együtt mert abból gyakran ki lehet indulni és általában ez megmagyarázza a képleteket is :) Amúgy megjegyezném hogy én sem vagyok túl jó fizikából, de az amit tudok, az ez miatt van :D
2020. okt. 22. 16:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!