Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Ha színész szeretnék lenni,...

Ha színész szeretnék lenni, miből kell emelt érettségi?

Figyelt kérdés

Angolból és németből szeretnék majd egy emelt és egy középfokút minimum csinálni. Ezek már plusz pontot jelentenének.

De ha én színész szeretnék lenni, akkor kell az emelt magyar, nem? Es ha valaki volt emelt magyaron, akkor tudna mesélni, hogy mennyire nehéz, miért nehéz stb.?

Vagy nem emelt magyarral, hanem valami mással is felvennének? Ha igen, miből kellene emelteznem?

Előre is köszi a válaszokat! Legyen szép napotok!

2020. okt. 12. 18:07
 1/5 anonim ***** válasza:
88%
A művészeti egyetemekre felvételi vizsga alapján vesznek fel, de a felvi.hu-n pontos és hiteles választ találsz a kérdéseidre.
2020. okt. 12. 18:31
 2/5 anonim ***** válasza:
33%
A korábbi évek emelt magyar érettségijeit megtalalod a neten, ha érdekel, hogy milyen nehéz.
2020. okt. 12. 19:58
 3/5 anonim ***** válasza:
2020. okt. 13. 10:11
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Felvételi van, nem a hozott pontszámok számítanak. Nyilván, ha magyarból emeltezel, akkor kapásból tudni fogsz verseket és prózát, ami kell a felvételihez, szóval inkább magyarból, mint másból. Illetve még az énektudás kelleni fog.

Viszont legyen B terved, mert ha nem tudod, hogy mi kell az ilyen felvételikre, gondolom nem jártál színjátszóra és nincs ebben tapasztalatod. Nyilván kemény munkával lehet esélyed, de mindenképp legyen B terv!

Vannak színész barátaim, akik gyerekkoruk óta játszanak darabokban és rengeteg tapasztalatuk van, mégsem veszik fel mindet a színműre.

Nem lebeszélni akarlak, csak kösd fel a nacit és mindent bele!

Én azt javaslom, hogy mielőtt a színműt megpróbálod, csinálj meg egy színész OKJ-t Budapesten!

2020. okt. 18. 19:31
 5/5 A kérdező kommentje:

Kedves 4-es!

Nagyon szépen köszönöm, B zervem is van.

Jártam színjátszóra, csak ott nemigen mondtak el ilyesmi dolgokat.

Játszottam már darabokban 11 éves koromtól fogva.

2020. okt. 19. 09:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!