Jól gondolom ? Unokaöcsém erős hármassal menne a NKE RTK-ra. Esélye sincs.( helyszínelő szeretne lenni )Esetleg emelt szinten 4-es ? +1 középfokú nyelvvizsga ?
Azért, ha belehúz(esetleg ki is hagy 1-2 évet), akkor lesz esélye. Én is hármassal bukdácsoltam gimiben, mert abszolút nem érdekelt az egész. Aztán kinéztem az NKE-t, és ahova én megyek az RTK-n belül, oda 280 ponttal be lehetett jutni. Igen, van fizikai, de amennyiben az unokaöcséd nem Rácz Géza fel tud rá készülni(egyébként meg nyilván évek munkájával még ő is be tudna kerülni, nyugtasson ez a tény), és alkalmas lesz. Ha fejben is oké nála minden, akkor azzal sem lesz gond. Ha pestiek vagytok, akkor indít az NKE minden évben fizikaira felkészítő tanfolyamot(én sajnos nem vagyok pesti, pedig szívesen készülnék én is ott), szóval az már nagy segítség. Naponta edzeni kell, és az meglesz. Youtubeon fent vannak a pontos követelmények. Igen, nyelvvizsga is kell, de nekem is rosszul ment gimiben a nyelv, úgyhogy én újrakezdtem, jövőre tervezem lerakni a nyelvvizsgát, ha arra is készül becsülettel meglesz neki az is. Emeltet meg kettőt teszek, de neki lehet elég lesz egy is. Nekem magyarból és történelemből kell(gondolom majd neki is), nem tudom melyik megy jobban neki, de ha arra is készülget, akkor összehozható lesz egy jó százalék, és lesz esélye bekerülni. Azért ez nem a Harvard, hogy nem lehet bekerülni. Igen, dolgozni kell, tanulni kell, de be lehet jutni, csak nagyon akarni kell, én pedig nagyon akarom, mert más nem érdekel, ennyi a titka. Tudni kell még, hogy a korhatár 25 év, azon az éven amikor töltöd a 25-öt már nem vesznek fel, szóval a cél legyen az, hogy addig bekerül, mert utána már nem lehet mit kezdeni. Alapkiképzés is lesz, arról nem tudok nyilatkozni, csak annyit amennyit hallottam: Felesleges előtte ezen pánikolni, azt mondják abszolút teljesíthető, csak oda kell tenni magadat, és a jó hír, hogy nem örökké tart, "csak" öt hét. De meg kell mutatnod, hogy alkalmas vagy, mert ezzel szórják ki azt, aki nem oda való, olyasmi ez, mint az orvosin a boncolás, aki folyamat elhányja magát, vagy kidől, nem bírja a látványt, szagot, az nem való orvosnak, ugyan távoli a két terület, de ehhez tudnám ezt hasonlítani.
Pszichológia teszttől nem kell félni, ha azon bukik el, akkor következő évben meg kell próbálni újra, sokan elhasalnak azon.
2:
A kérdező rokona bűnyügyi nyomozó (bűnüldözés)szakra zeretne, az pedig mindig 400 körül volt évek óta, sokszoros túljelentkezéssel:
NKE-RTK bűnügyi igazgatási-bűnügyi szakirány ANA
2012 416
2013 404
2014 403
2015 356
2016 376
2017 407
2018 404
2019 399
2020 434
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!