Tegyük fel ha gyógytornásznak akarok továbbtanulni, akkor milyen érettségi követelmények vannak?
Egy biosz emelttel többre mennél. A nyelvvizsgát meg inkább csináld meg külön.
A felvi.hu-n szokott lenni az adott szakhoz kapcsolódó követelmény.
Felvi:
kettőt kell választani: biológia v. fizika v. informatika v. kémia v. magyar nyelv és irodalom v. matematika v. természettudomány v. egy ágazati szakmai érettségi vizsgatárgy (egészségügy ismeretek, egészségügyi ismeretek, egészségügyi technika ismeretek, egészségügyi technikai ismeretek, közgazdaság ismeretek, közgazdasági ismeretek, szociális ismeretek) v. egy idegen nyelv (angol, francia, latin nyelv, német, olasz, orosz, spanyol) v. egy szakmai előkészítő vizsgatárgy (egészségügyi alapismeretek, közgazdasági alapismeretek (elméleti gazdaságtan), közgazdasági alapismeretek (üzleti gazdaságtan), szociális alapismeretek)
Én a helyedben emelteznék biológiából és csinálnék egy nyelvvizsgát (vagy nyelvből is emelteznék), mert önmagában a nyelvi emelt is csak +50 pont, tehát ugyanannyi, mintha pl. biológiából csinálnád.
Ha emeltezel egy nyelvből és eléred a 60%-ot,akkor automatikusan megkapod a középszintű nyelvvizsgát.Tegyük fel,hogy ez a nyelv az angol.Ez esetben,ha eléred a 60%-ot,akkor teljesítetted a nyelvvizsgakövetelményt,ha van olyan.
Viszont az 50 többletpontot már 45%-tól megkapod,ha a nyelvvizsgát nem is.Egy nyelvből nem számíthatnak be többletpontért kétféle papírt,tehát ha pl.csinálsz egy 70%-os angol emelet és csinálsz mellé egy (pl.)felsőfokú angol nyelvvizsgát,azt már nem fogják beszámítani többletpontnak.(Másik nyelv esetén beszámítják,ha pl.németből van nyelvvizsgád az angol emelted mellé.)Tehát ez esetben kapnál 50pontot az emelt miatt,a nyelvvizsga miatt nem,ha ugyanaz a nyelv.Így az emelttel megszerzett nyelvvizsgáért sem kapsz plusz pontokat.Ez esetben jó sok pontja lenne minden nyelvi emeltesnek.:D
Ha van még kérdésed nyugodtan tedd fel őket,idén érettségiztem,úgyhogy eléggé tisztában vagyok a jelenlegi helyzettel.:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!