Mi legyek? Milyen egyetemre jelentkezzek érettségi után?
Nincs igazad! Ha szereted a bioszt, akkor nagy mazlid van a biologia szakkal! Elmesz alap biosz szakra, ahol valaszthatsz majd: biosz szakos tanar leszel (ez esetben felveszel meg egy szakot, ez lesz a masik, amit tanitani fogsz), vagy biologus.
Nos, a legelonyosebb, ha biologus leszel, nezzuk ezt.
Kesobb lehetsz tengerbiologus, zoologus, etologus..stb. A Magyarorszagon vegzett TTK-sokat nagyon szeretik kulfoldon, a Debreceni Egyetem Termeszettudomanyi Kararol szo szerint _keresik_ a diplomasokat.
Persze ez csak akkor jatszik, ha erdekel a kulfoldon valo munka (pl. kutatas) lehetosege. Sajnos itthon annyira valoban nem kapkodnak bioszosok utan, de azert akad kivetel.
Es mielott megvadolnanak azzal, hogy en is bioszos vagyok, es valamelyik egyetem beepitett embere, elarulom, en bolcsesz vagyok, ugyhogy elfogultsagrol itt szo sem lehet. Vannak azonban bioszos ismeroseim, es egy rokonom is dolgozik a DE-TTK-n, innen az info.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!