Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Biológia alapszakasz után...

Biológia alapszakasz után mehetek vegyész mesterre?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy a vegyészek alapvetően a kémia az alapszakja, de én bioszból fogok érettségizni, ezért valószínűleg biológia alapszak jöhet szóba nálam, vagy valami teljesen más irány.

2020. okt. 1. 17:04
 1/10 anonim ***** válasza:
mehetsz, pótolni kell tárgyakat, de tök felesleges ezért a bioszt elvégezni, mert lesz kémia alapjaid, szerves kémiád es ennyi. A többi mind biokémia. Semmit nem fogsz tudni a vegyészethez
2020. okt. 1. 17:24
 2/10 A kérdező kommentje:
De gondolom a vegyész szakon vegyészetet tanítanak, nem előre kell megtanulni.
2020. okt. 2. 09:56
 3/10 anonim ***** válasza:
Aminek az alapja a tömény kemia,amihez nem fogsz érteni
2020. okt. 2. 12:07
 4/10 A kérdező kommentje:
Értem. Köszi.
2020. okt. 2. 15:13
 5/10 anonim ***** válasza:

Biosz szakon elég kevés a kémia, azon kívül hogy 1. félévben ott a kémia biológusoknak tárgy (ami kb. egy 11-es szint + infó morzsákkal tudósokról), kémia kritérium tárgy (amin ha először átmész már nem is lesz) és végül az általános kémia, ami szintén 11-12. osztályos infókat ad. Nem is kell több, hisz biosz szak.

Figyelmedbe ajánlom ezt az oldalt: [link]

itt megtalálod az elmúlt évek (illetve idei) tanterveket, kicsit összetett, de a lényeg hogy félévenként és tárgyanként vannak felsorolva, ahol X van az azt jelenti, hogy abban a félévben azt fel kell venni (tehát azok lesznek a tárgyaid mind + még egy szabadon választott tárgyat is érdemes felvenni, hogy meg legyen a féléves kredit)

2020. okt. 8. 03:09
 6/10 anonim ***** válasza:
Ha nagyon vegyész szakra szeretnél menni, akkor passzíváltathatod az első féléved (vagy be se jársz nem tudom, hogy azt lehet-e), tanulsz a májusi kémia érettségire, majd jövő szeptemberben átmész kémia szakra.
2020. okt. 8. 03:13
 7/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszod!

Igen, ezen én is gondolkodtam, de akkor már szerintem több értelme van halasztani egy évet, amíg készülök az érettségire, mert akkor nem nagyon van értelme bioszra jelentkezni, hogy aztán átjelentkezzek.

Viszont így is 20 évesen fogok leérettségizni, még 5 év az egyetem, szóval nem nagyon szeretném húzni...

2020. okt. 8. 09:40
 8/10 anonim ***** válasza:

Örülök ha segíett :)

Igen, akkor a halasztàsnak több èrtelme van. A lènyeg akkor, hogy ne is jàrj be, mert akkor fogy az àllamilag tàmogatott fèlèveid szàma (amibôl 12 van +2 orvostudomànyi egyetemeken).

Ne aggódj a korod miatt, én 21 vagyok most ès a 2. fèlèvemet passzivàlom biosz szakon, mert orvosira szeretnèk àtmenni ès màjusban fogok javító bioszozni. Nagyon sokan nem is tudjàk merre akarnak tovàbb menni ès egyetemet vàltogatnak. Ettôl nem leszel kevesebb vagy bèna, sôt, inkàbb megfontolt. Neked az az elônyöd, hogy màr tudod nagyjàból ès nem kell feleslgesen egyetemre jàrnod olyan szakra, ahova nem is akarsz.

Ne fogjon vissza semmiben a korod, nem mintha 40 èves lennèl ès úgy akarnàl vilàgot vàltani :) (persze azzal sincs baj, csak èrted).

2020. okt. 8. 16:56
 9/10 anonim ***** válasza:
Marmint nem attol vagy megfontolt, hogy valtogatsz, hanem hogy nem hozol elhamarkodott donteseket.
2020. okt. 8. 17:01
 10/10 anonim ***** válasza:
Mi az a biológiai alapszakasz?
2020. okt. 17. 11:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!