Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Eltudnék még valamit érni?

Eltudnék még valamit érni?

Figyelt kérdés

18 éves lány vagyok.

Sajnos ott hagytam az iskolát és elkezdtem dolgozni egy lepukkant gyárban potom pénzért. Nem ilyen életet képzeltem el magamnak, mostmár rájöttem. Nem akarok buta maradni egész életemben, és folyamat megszakadni ennyi idősen.

Tanulni szeretnék. Van-e rá mód, lehetőség vagy már lekéstem talán róla?

2020. szept. 23. 11:52
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Azért éreztem úgy, mert elit gimibe jártam (ha annak lehet nevezni) ahol matekos osztályban tanultam. Extra okos gyerekek jártam oda, velem együtt a 30 emberből majdnem a fele BME re ment. Estin csak érettségit akartak, semmi egyetemi terv, OKJ szakma mondjuk tervben volt nekik. Heti 2 oktatás, az is semmilyen. Most az egyetemen már sokkal jobban érzem magam, újra okosnak érzem magam, kivéve amikor a legpengébb szaktársaimmal dumálok.:D
2020. szept. 23. 12:32
 12/21 A kérdező kommentje:
Felhívtam az Iskolát. Azt mondták szakmunkás bizonyítvány kell. Viszont nekem csak 8 általánosom van meg. Ha elmegyek OKJ-ra vajon az is jó lenne nekik? Vagy esetleg vissza kellene mennem az iskolába és újra 9-ként kezdeni az egészet ?
2020. szept. 23. 13:54
 13/21 A kérdező kommentje:
Bár nemtudom ,18 évesen esélyes lenne ez?
2020. szept. 23. 13:54
 14/21 A kérdező kommentje:
Tönkre tettem az egész életem a 15-16 éves fellángolásaim miatt, kérlek segítsetek, mit csináljak most? Teljesen elvagyok keseredve !😢
2020. szept. 23. 13:56
 15/21 anonim ***** válasza:
estire nem hiszem hogy kellene bármi a 8 általánoson kívül. ha oda bekerülsz nem lesz sok órád, tanulj rájuk nagyon, és mellette nyelvet
2020. szept. 23. 14:20
 16/21 anonim ***** válasza:

Mindenféleképpen kell érettségi és ezzel nem vagy bőven elkésve. Barátom 22 évesen ment vissza esti suliba, munka mellett, hogy legyen érettségije. Utána ment egyetemre és még most sem szeretne leállni😄

Időben vagy még teljesen, csak ne add fel. Érettségit nem tudod kikerülni, 2 éved erre rá fog menni valószínűleg 20 évesen meg bőven fiatal leszel az egyetemen😁 (mostani elsős szaktársaim között is vannak 19-24 de még 36+ is)

Úgyhogy ne add fel!

2020. szept. 23. 14:31
 17/21 A kérdező kommentje:
Azt mondták szakmunkás bizonyítvány kell ahhoz, hogy mehessek esti érettségire. De vajon ha elvégeznék egy OKJ-t az is megtenné hogy elmehessek?
2020. szept. 23. 14:42
 18/21 anonim ***** válasza:

Keress másik sulit, hiszen pont az a lényege, hogy akik otthagytám a sulit azelőtt, legyen az 8. vagy 10., legyen lehetősége leérettségizni.

Sok okj-hez kell érettségi, úgyhogy legyen ez az első cél.

Ha most gyorsan cselekszel akkor lehet be tudsz csatlakozni a most induló osztályokba és gyorsan tudsz haladni. Ne hagyd magad! Ha valahol nem jó, akkor keress másik esti sulit.

2020. szept. 23. 14:48
 19/21 A kérdező kommentje:
Ez volt az egyetlen, ami a közelben volt! A többi nagyon messze van !😢
2020. szept. 23. 15:29
 20/21 anonim ***** válasza:
Azt áruld már el hogy mégis miért hagytad ott az iskolát? Mit vártál, mit hittél hogy milyen életed lesz?
2020. szept. 23. 16:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!