Egyetemváltással kapcsolatban mit javasolnátok? Hogyan működik?
Most kezdtem meg a harmadik félévemet egy magyar egyetemen, állami ösztöndíjas helyen, de rájöttem, hogy mégsem ezt szeretném a jövőben csinálni, és nem ezen az egyetemen. Viszont nem igazán tudom, hogyan működik az egyetemváltás. Mármint az megvan, hogy a Neptunon keresztül kell leadni a hallgatói jogviszony megszüntetésére vonatkozó kérvényt, illetve azt olvastam, hogy ha nem rögtön az első félév teljesítése előtt lépek ki, akkor minden teljesített félév tandíjának a felét vissza kell fizetnem. Emellett igényeltem némi diákhitelt (a Diákhitel 1-esből, ami bármire felhasználható), ezzel ilyenkor mi lesz? Ugyanúgy 4 év múlva kell csak elkezdenem törleszteni? Vagy átviszem magammal az új egyetememre?
Illetve kacérkodom a külföldi tanulással is (egyelőre csak gondolati szinten létezik ez az ötlet), olyankor hogy működik ez? Az itthoni dolgok mennyiben összeegyeztethetőek a külföldi (mondjuk osztrák) viszonyokkal?
Tudom, hosszú sztorit írtam, és sok a kérdésem, viszont remélem, hogy valaki esetleg össze tudja nekem foglalni a fontos tudnivalókat a procedúrával, meg a kérdéseimmel kapcsolatban. (De persze ha nem, akkor nyilván jobban áttúrom az internetet én magam is - meg egyébként is.)
A válaszokat előre is köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!