Mit tennétek a helyemben? (Másoddiploma)
Meglévő, idén szerzett diplomám mellé szeretnék egy közgazdász diplomát, pénzügyi vonalon.
Két lehetőség jöhet szóba: alapképzésen Pénzügy és Számvitel vagy mesterképzésen Pénzügy.
Alapszak nyilván könnyebb lenne, viszont jóval hosszabb, de a mesterszak lehet durva lenne így kezdésnek.
Mivel dolgozni is szeretnék mellette, így elsősorban levelezőn szeretném, nappalin maximum úgy, ha össze lehet állítani valami tömbösített vagy esti órarendet. (Pl. ELTE GTI-n úgy olvastam, ebből a szempontból munkabarát az órarend mesteren)
Milyen alap diplomád van eleve?
Nyomokban azért van köze a Pénzügy Msc-hez? Teljes kredit értéket PSZ-nél és Gazdálkodás menedzsmentnél számítanak.
Az alapszakot azért nem mondanám könnyűnek (ugye azzal teremted meg az alapokat a mesterhez), de ha magas affinitást érzel a számoláshoz, akkor próbáld meg munka mellett.
Sajnos nincs sok köze hozzá (jog).
Rengeteg tanulást és matekozást igényelne még egy alapképzés is.
Alapképzéssel az a baj, hogy újra érettségiznem kellene, mert a korábbi pontjaimmal sehová nem juték be.
Mesternél meg lehet a 30 kredit sem jönne össze, ami kell a felvételihez.
Nem fognak így pénzügy mesterre felvenni. Ez felejtős.
Eleve a mestert már nem érettségi pontokból számoljàk.
Előbb a psz alap vagy gazdàlkodás menedzsmdent alap diploma kellene, hogy legyenek fogalmaid. Gondolj bele. Még a legalapabb pénzügyes, számviteles fogalmakkal se lennél tisztában a többi mesteres hallgató között.
Jó is lenne, ha nulla háttérrel beengednének.
Ha dolgozol, egy fizetős alap nem fér bele?
Sajnos annyit nem tudnék keresni, hogy ki tudjam fizetni a 7 félélvet. Diákhitelem meg már van.
Sajnos nagyon rossz lehetőségeim vannak az értéktelen diplomámmal, ezért akartam váltani.
De miért értéktelen a jogi diplomád?
Nem értem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!