Levelezőn egyetemet végezni?
Sziasztok! Le tudnátok írni nekem, hogy levelezőn hogyan történnek a dolgok?Például: az így kapott diploma ugyanannyit ér? Gazdasági szakokról van szó.
Nehezebb így elvégezni az egyetemet? Stb.
Köszönöm az infókat előre is.
Az lenne még a kérdésem, hogy diáknak számítok ha levelezőn csinálom az adott szakot?
A válaszokat mégegyszer köszönöm. :)
#10, ezzel nem értek egyet, csak saját példáat tudom elmondani. Megcsináltam levelező msc-n szie-gék-n a létesítménymérnökit ahol péntek-szombaton volt óra azt hiszem félévente 7 alkalommal.
Most szintén levelezőn, pte-mik csütörtök(!!!)-pénteken lesznek levelezős óráim és 7 alkalommal egy félévben addig a levelezős bsc-seknek 5(!) alkalommal és péntek-szombat lesz az óra, szerinted mennyire jó az, hogy emiatt a munkahelyen tanulmányi szerződést kellett kötnöm, mert nem hallgató barát az órarend? Úgyhogy mondjuk azt még nehezebb is és nagyobb kibaszás is a mester.
#10: Ez egyetemenként változik. Nálunk például szombatonként vannak a konzultációk, viszont minden szombaton.
És ugyanúgy vannak ZH-k is. Volt tárgyak, ahol minden egyes konzultációt ZH-val indítottunk!
Berletet nem tudsz venni levelezos diákigazolvánnyal. Kedvezményes jegyet is csak a lakóhely és iskola között tudsz venni majd.
Több helyen a levelezos diákigazolvánnyal nem kapsz kedvezményt belépők árából.
Levelező tagozaton ugyanúgy igényelhet diakhitelt, és amíg van jogviszonyod nem kell törleszteni.
Másrészt: levelező egyetem válogatja mikor vannak az órák, van ahol csak hetkoznap 1 nap hetente (pl. Pázmány pszichológia szak), van ahol kéthetente P+Szo, van ahol félévente 7db P-Szo (Nyíregyháza), van ahol szinte minden P-Szo (SZTE-TTIK), van ahol 3 hét H-P félévente (Pannon Egyetem).
A diplomában nem lesz benne hogy levelező végezted.
Az egyetem a megkerdezesed nélkül nem adhatja ki milyen tagozaton végeztél, úgyhogy a diploma azonosítójabol nem lehet azonosítani, egyébként még nem vagy köteles megmondani.
Másrészt egyre több cég várja el hogy MSc-n levelezore jarj ha már megvan a BSc-d (Audi is ilyen).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!