Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Emelt biológián mennyire...

Emelt biológián mennyire nehéz elérni 45%-ot?

Figyelt kérdés
Idősebb fejjel mennék, 10 éve érettségiztem, akkor készültem emelt biológiára, végül félbehagytam, szóval tudom, hogy sok és komplex, de nekem nincs szükségem 80+ pontokra, csak annyira, hogy meglegyen a pluszpont. Most kezdeném, májusig kéne felkészülnöm.

2020. szept. 12. 09:39
 1/4 anonim ***** válasza:
Nekem közepes erőfeszítéssel lett 64. Nem voltam túl szorgalmas (sajnos), de jártam fakultációra meg itthon is tanulgattam. Szerintem nem vészesen nehéz össtehozni a 45%-ot.
2020. szept. 12. 11:23
 2/4 anonim ***** válasza:
Semennyire.
2020. szept. 12. 14:15
 3/4 Cheeye13 válasza:
Szerintem májusig össze tudod szedni újra azt a tudást, ha valóban érdekel a biológia. Tudom ajánlani a felkészüléshez a Mozaik Biológia 11-12 feladatgyűjteményt közép- és emelt szintű érettségire készülőknek.
2020. szept. 13. 04:22
 4/4 anonim ***** válasza:

Mivel az emelt biológia az összefüggésekre, alkalmazható tudásra megy rá, ezért a 45%-nál én célként azt tűzném ki, hogy tudjam a tényeket. Abból (kis szerencsével*) összejön még több is.

*A szerencse azért tényező, mert a feladatsorok rendkívül különbözőek. Nem csak tartalmukban, hanem az elvárt tudás szintjében is nagy különbségeket mutatnak (van amelyikben a tények ismerete több pontot eredményez, van, amelyikben kevesebb jön össze ezekből). És ez előre kiszámíthatatlan. :-)

Érdemes (legalább időnként) konzultálni egy tanárral - már csak az időbeosztás miatt is.

Azt sem szabad elfelejteni, hogy aki később vág neki a tanulásnak (amellett, hogy sokat felejtett), teljesen más motivációval, tapasztalattal teszi, mint egy középiskolás: elkötelezettebb, célirányosabb lehet. Az ábralemezős, összefüggéskeresős feladatokban nagyobb jártassága lehet (nem beszélve a "józan paraszti ész" használatáról). Tehát a kor előnyöket is hoz!

Sok sikert a felkészüléshez!

2020. szept. 13. 10:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!