Pénzügy és számvitel szakot mennyire lehet bírni főállású munka mellet?
Levelezőn szeretném megpróbálni a BGE-n, Corvinuson sajnos csak fizetős levelezős van. A matektól nagyon félek, érettségikor oldottam meg utoljára matekfeladatot, azt is középszinten, utána meg humán szakon végeztem és egyáltalán nem foglalkoztam vele.
Tekintve, hogy csak a hétvégék lennének, amikor tudnék tanulni, így eléggé elbizonytalanodtam, pedig érdekel ez az irány.
Vagy egy gazdálkodási és menedzsmenttel jobban járnék?
1-es, igen, van tapasztalatom, én is ott végeztem nappalin, és kb. 6-8 levelezőssel is összehaverkodtam. Sőt, még most is ismerek olyat, aki nemrég kezdte levelezőn.
Ők is féltek, mert a többségük családos ember, sok melóval, de belekezdtek és megy nekik.
Család és meló mellett mindenért sokat kell küzdeni, de rengetegen megcsinálják, nem csak a BGE-n, máshol is. Megértem, ha neked rossz tapasztalataid vannak, vagy nem úgy mentek a dolgok, ahogy akartad, de bőven teljesíthető követelményekről van szó, és igazán rossz tanár nem sok van, levelezősön sem.
Szóval a kérdező nyugodtan kezdje el, akár nappalin, akár levelezőn, szerintem menni fog.
Kérdező, te is azon gondolkozol, hogy beiratkozz-e?
Vagy még csak tervben van, hogy jelentkezz erre a szakra?
#12 A jövő évi általános eljárásban szeretnék jelentkezni, vagyis jövő szeptembertől, idén diplomáztam az első szakomon. Azért gondoltam levelezőn elsősorban, hogy addig is tudjak dolgozni az első szakmámban, aztán majd később hátha jól jön a pénzügy, ha a mostanit mégsem szeretném csinálni.
A BGE azért jött képbe, mert csak ott van államis levelező képzés, BCE-n sajnos nincs, és valószínüleg be sem jutnék (mondjuk nappalira sem) hiába szimpatikusabb egyetem.
Értem. Engem idén felvettek ide levelezőre, de csak fizetősre.
Sajnos nem iratkoztam be. Egyik oka az, hogy tavaly ősszel elkezdtem egy OKJ tanfolyamot, ahol a tervezett időpont (okt-nov) helyett csak jövő februárban fogunk végezni a koronavírus miatt. Munka és OKJ mellett tényleg sok lenne most az egyetem.
Másrészt fizetősről nehéz átkerülni államira, de az OKJ-re már kapni fogok pluszpont, így hátha elég lesz az államira.
Jövőre újra megpróbálom.
A kérdésedre válaszolva, szerintem nehéz lehet munka mellett,de nem lehetetlen megcsinálni, ha kitartó vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!