Bproffal külföldre?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Most vagyok másodéves a BME-n üzemmérnök informatikus szakon. Arra lennék kíváncsi, hogy szerintetek Ausztriában, hogy fogadják ezt a papírt? Valószínűleg ha végzek az egyetemmel az egész család kiköltözik Bécsbe. Van esélyem elhelyezkedni ezzel a papírral, ha csak a kooperatívos képzéses tapasztalatom lesz meg? Valószínűleg vagy szoftverfejlesztési vagy hálózat és biztonság specre megyek!

20/F

2020. szept. 10. 19:51
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Ha végzel az egyetemmel, nem mehetsz ki azonnal külföldre. Ha állami ösztöndíjasan tanulsz, akkor annyit kell dolgoznod Magyarországon, amennyit itt tanultál (annyi évet). Ezt írtad alá a hallgatói szerződésben.

A Magyarországon megszerzett pár év tapasztalat után szerintem Ausztriában is fogsz programozói munkát kapni Bproffal (ha jól megy a német).

2020. szept. 12. 20:01
 2/6 A kérdező kommentje:
A némettel és angollal sincs baj, németből középfokom van, angolból felső. Kimehetek dolgozni csak akkor vissza kell fizetnem.
2020. szept. 12. 20:23
 3/6 anonim ***** válasza:
Igen tudom, hogy vissza kell fizetni (én mérnökinfó bsc-re jártam). Szerintem elég rizikós bevállalni 0 tapasztalattal vagy egyetem melletti kis dolgozgatásokkal egyből a külföldet. Én azt javaslom, hogy 1 év tapasztalatot legalább szerezz itthon, utána már mehetsz akárhová, mert diploma+tapasztalat kell a legtöbb helyre.
2020. szept. 12. 20:35
 4/6 A kérdező kommentje:
És szerinted a bprof is elég hozzá?
2020. szept. 12. 21:07
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, mert nem végzett még egy Bprofos sem. Nem tudni, hogy mennyire értékelik a munkaadók, de ha tippelnem kellene szerintem elég lesz. Elég nagy a hiány jelenleg a jó programozókból. Az indiai kóklerek a legnagyobb konkurencia a szakmában külföldön. Velük kell versengeni, általában Ők nagyon olcsón dolgoznak, ezért nehéz is lehet adott esetben versengeni velük az állásinterjúkon.
2020. szept. 12. 21:22
 6/6 anonim ***** válasza:

Ahogy írtad, kóklerek. Tesóm Svájcban dolgozik programozóként, náluk már az interjúra se hívják be az indiaiakat.

2020. okt. 19. 19:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!