Most vagyok másodéves a BME-n üzemmérnök informatikus szakon. Arra lennék kíváncsi, hogy szerintetek Ausztriában, hogy fogadják ezt a papírt? Valószínűleg ha végzek az egyetemmel az egész család kiköltözik Bécsbe. Van esélyem elhelyezkedni ezzel a papírral, ha csak a kooperatívos képzéses tapasztalatom lesz meg? Valószínűleg vagy szoftverfejlesztési vagy hálózat és biztonság specre megyek!
Ha végzel az egyetemmel, nem mehetsz ki azonnal külföldre. Ha állami ösztöndíjasan tanulsz, akkor annyit kell dolgoznod Magyarországon, amennyit itt tanultál (annyi évet). Ezt írtad alá a hallgatói szerződésben.
A Magyarországon megszerzett pár év tapasztalat után szerintem Ausztriában is fogsz programozói munkát kapni Bproffal (ha jól megy a német).
2020. szept. 12. 20:01
2/6 A kérdező kommentje:
A némettel és angollal sincs baj, németből középfokom van, angolból felső. Kimehetek dolgozni csak akkor vissza kell fizetnem.
2020. szept. 12. 20:23
3/6 anonim válasza:
Igen tudom, hogy vissza kell fizetni (én mérnökinfó bsc-re jártam). Szerintem elég rizikós bevállalni 0 tapasztalattal vagy egyetem melletti kis dolgozgatásokkal egyből a külföldet. Én azt javaslom, hogy 1 év tapasztalatot legalább szerezz itthon, utána már mehetsz akárhová, mert diploma+tapasztalat kell a legtöbb helyre.
2020. szept. 12. 20:35
4/6 A kérdező kommentje:
És szerinted a bprof is elég hozzá?
2020. szept. 12. 21:07
5/6 anonim válasza:
Nem tudom, mert nem végzett még egy Bprofos sem. Nem tudni, hogy mennyire értékelik a munkaadók, de ha tippelnem kellene szerintem elég lesz. Elég nagy a hiány jelenleg a jó programozókból. Az indiai kóklerek a legnagyobb konkurencia a szakmában külföldön. Velük kell versengeni, általában Ők nagyon olcsón dolgoznak, ezért nehéz is lehet adott esetben versengeni velük az állásinterjúkon.
2020. szept. 12. 21:22
6/6 anonim válasza:
Ahogy írtad, kóklerek. Tesóm Svájcban dolgozik programozóként, náluk már az interjúra se hívják be az indiaiakat.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!