Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Érdemes így újra nekivágni?

Érdemes így újra nekivágni?

Figyelt kérdés
Külső véleményre lenne szükségem. Röviden a történetem: évekkel ezelőtt bekerültem egy húzós szakra, szerettem azt, amit csinálunk, de a csoporttársaimhoz nem sikerült közelebb kerülnöm, és a tanáraim is nagyon nyers és lekezelő emberek voltak, rengeteg stressznek voltam kitéve, zh-k, beadandók minden napra. Másodévre annyira kikészített az egész, hogy nem bírtam tovább bejárni, tiszta idegbeteg lettem, nem szóltam senkihez, csak sírtam egész nap. Se aludni, sem enni nem tudtam. Aztán valahogy sikerült összeszednem magam és munkát kerestem. Azután évbe megpróbáltam megint, megint új közösség, ami baromi nehéz volt, amúgy sem megy nekem a beilleszkedés, kb ugyanaz történt, mint azelőtt: a sok stressztől nem tudtam aludni, mellette dolgoztam és teljesen kimerültem, nem tudtam folytatni(mivel ha nem dolgoztam volna, fizetni sem tudtam volna az albérletet). Megint kiborultam. Mivel most online oktatás lesz, és nem kerülne annyi pénzbe játszok a gondolattam, hogy megint nekiugorjak, de már nem bízok magamban, közben meg öl a sírás, ha arra gondolok, hogy el ell menjek kivenni a papírjaimat. Érzem, hogy akarom, de a félelem azt hiszem nagyobb. Kockázatos, és nem biztos, hogy kibírnám mégegyszer lelkileg, viszont ha most nem jelentkezek, akkor itthon maradok, és lehet még jobban magamba süppedek. Ti mit tennétek a helyemben?....sokat számítana a véleményetek, jelenleg nincs olyan ember, akivel ezt meg tudnám beszélni, és objektíven látná az egészet, előre is köszönöm :) 23/L

2020. szept. 9. 20:11
 1/4 anonim ***** válasza:
72%

Most van távoktatás, ebben a félévben (2020 ősz). Ráadásul nem minden egyetemen. Nem egységes a szabályozás. Te melyik egyetemre jársz? Nálatok távoktatás van?

Most éppen passzív féléven vagy? Eddig mennyi kreditet teljesítettél?

Az egyetemek részéről, szerintem amint lesz elérhető ellenszer a covid ellen, akkor visszaállnak a tantermi oktatásra. Szóval ha a távoktatás az ideális állapot, akkor most folytasd.

Ha úgy érzed, tàvoktatással jobban menne a tanulás, akkor szerintem mindenképpen folytasd a tanulmányaidat!

Nekem még két fél évem van hátra és nekem borzasztó nagy segítség, hogy távoktatásra álltunk át. Vannak óráim, amiket az irodából tudok meghallgatni (előadások, nem kell hozzá szólnom). Amúgy is jobban szeretek itthon tanulni. Sokkal nyugodtabb, jobban be tudom osztani az időmet. Nem zajonganak a szaktársaim. Időt takarítok meg.

Amúgy ne a beilleszkedésre koncentrálj, ne görcsölj rá ennyire. Ezek az egyetemi kapcsolatok már nem mélyülnek el annyira, mint a középiskolában. Nekem vannak haverjaim az egyetemen, segítünk egymásnak, de kb ennyiben merül ki. Az egyetem a tanulásra való. Munkahelyeden nincsenek szociális gondjaid?

2020. szept. 9. 20:35
 2/4 anonim ***** válasza:
Esetleg levelező képzésben nem gondolkodtál még? Ott nincs olyan napi szintű stressz, kényelmesebben tudnal mellette dolgozni, és nem is lenne olyan nagy a nyomás a barátkozás miagg
2020. szept. 9. 21:00
 3/4 A kérdező kommentje:

1. igen távoktatás van/lesz (nem magyarországi vagyok)

nem passziváltattam, nálunk az a szabály, ha most nem kezdem el akkor ideiglenesen kizárnak (nem megy az államilag támogatott évem)

és de vannak szociális problémáim munka közben is, szerencsére kevés emberrel találkozom

2. de igen gondolkodtam, de sajnos ez a szak nincs levelezőn

2020. szept. 9. 21:15
 4/4 anonim ***** válasza:

Oké, hogy nem magyarországi vagy. De melyik egyetem ez?

Amondó vagyok, hogy a problémád nem fogja önmagát megoldani. Ha nem kezdesz el vele foglalkozni, akkor 30, 40, 50 évesen is bajban leszel. Azt tudod, hogy mi lehet az oka a zárkózottságodnak?

2020. szept. 10. 08:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!