Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mit tegyek ebbe a helyzetben?

Mit tegyek ebbe a helyzetben?

Figyelt kérdés
Most tizedikes vagyok,de nem nagyon tudom mi legyek. Gondolkoztam az orvosi pályán,mivel érdekel a biológia,de a kémia nem az erősségem. Ezenkívül matekot szerettem,csak elment a matematikatanár akit kedveltem,és most helyette van egy olyan aki nem tudja fent tartani az érdeklődésem. Emiatt nehezen is megy. Mindenféleképpen valami olyat szeretnék amiből megtudok élni, esetleg az átlagnál jobban. Alapvetően jó képességű vagyok,mert Budapest 30. legerősebb iskolájába járok,de nagyon motiválatlan vagyok tanulás terén. 16/F

2020. szept. 7. 21:11
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Az orvosi pálya nem rossz ötlet, de ahhoz nagyon elkötelezettnek kell lenned, mert az egyetem 6 év, és még utána rezidensként dolgozol. A szakra nem muszáj kémiát választanod, én idén fogok végezni, és több osztálytársam orvosira készül. Felvették faktnak a biológiát és a fizikát, ezekből érettségiznek majd emelt szinten. Én informatikára szeretnék menni, programtervező informatikus szakra, ugyanezzel a szándékkal, hogy meg tudjak belőle élni, és ráadásul érdekel is, úgyhogy duplán jól járok vele. Van még 1 éved dönteni, hogy milyen faktot szeretnél felvenni, és a végzős éved elején le is tudod adni / felvenni ha változtatsz a terveiden. Eredetileg nekem is orvosi volt a cél, de rájöttem, hogy nem szeretnék még éveket tanulással tölteni.(na meg az emelt fizika/kémia valahogy nem vonzott) :D 18/L

2020. szept. 7. 21:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!