BGE pénzügy és számvitelen mennyire durva a matek?
Pár éve végeztem pénzügy és számvitel bsc-n a BGE-n. 3 félév matek és 2 félév statisztika volt nekünk, szerintem most is kb ugyanazok a tárgyak lehetnek, csak új nevet kaptak.
Az első félévben határérték számítás, deriválás, integrálás volt, 2. félév valószínűségszámítás (bizony, itt is van integrálás), 3. félév operációkutatás (szerintem ez egész érdekes volt, de nem sokan zárták a szívükbe ezt a tárgyat).
A statisztikát is a matek tanszék tartja, úgyhogy itt sem jobbak a kilátások, statisztika 2-ben már integrálás is van.
A jó hír, hogy ezek mindegyike teljesíthető. Ha az ember a mintafeladatokat orrvérzésig gyakorolja, a vizsgán már nagyon nem érheti meglepetés. Persze a vizsgán mindig ravaszabb, csavarosabb példák vannak, mint az órán.
A gazdaságis órákon is van bőven számolgatás, de oda elég ha a matematikai alapműveleteket tudod - ezeken az órákon inkább a gazdasági folyamatot vagy gazdasági eseményt kell megérteni, ismerni kell a jelenérték- és kamatos kamatszámítást és társait.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!