Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » BGE pénzügy és számvitelen...

BGE pénzügy és számvitelen mennyire durva a matek?

Figyelt kérdés
Másoddiplomának, jogi diploma mellé szeretnék vagy pénzügyet vagy gazdálkodás és menedzsment alapképzést elvégezni.

2020. szept. 5. 19:55
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
76%
BME-s vagyok, igaz GTK-s nem mérnökhallgató. Sokaknak csak közép matekjuk van.
2020. szept. 5. 21:57
 12/17 A kérdező kommentje:
Na az már jó hír :D
2020. szept. 5. 22:20
 13/17 anonim ***** válasza:
Amúgy én oltogattam a BGE-t. Előző vagyok. Van ugye átlagos matekos, meg erős matekos is nálunk. Szerintem ha valaki humános is meg tudja tanulni. AMúgy meg gondolom 2 félév a matek nem?
2020. szept. 5. 22:29
 14/17 A kérdező kommentje:
Hát most nézegetem a tantervet BGE-n, mind pénzügyön, mind gazdmenen egy félév gazdasági matematika van, ami így kifejezetten matek. Persze gondolom statisztikán, meg vállalati pénzügyeken is van bőven.
2020. szept. 5. 22:42
 15/17 anonim ***** válasza:
Igen de a gazdasági képzések sose a legerősebb matekosok. Van matek, viszont nem olyan túl erős. Képzeld el, ha mérnökhallgató lennél. Így nem láttam a BGE matekot, viszont nem az a BGE híre, hogy olyan nehéz lenne. Gazdasági alapszakokon ugyanaz a matek más szakokon is amúgy. Ha engem kérdezel, szerintem nem kell emelt matekosnak lenni, ha van hozzá érzék, még ha nem is a legjobb, szerintem elég lehet. Ha mérnökhallgatónak mennél, az vészesebb lenne.
2020. szept. 5. 23:17
 16/17 anonim ***** válasza:

Pár éve végeztem pénzügy és számvitel bsc-n a BGE-n. 3 félév matek és 2 félév statisztika volt nekünk, szerintem most is kb ugyanazok a tárgyak lehetnek, csak új nevet kaptak.

Az első félévben határérték számítás, deriválás, integrálás volt, 2. félév valószínűségszámítás (bizony, itt is van integrálás), 3. félév operációkutatás (szerintem ez egész érdekes volt, de nem sokan zárták a szívükbe ezt a tárgyat).

A statisztikát is a matek tanszék tartja, úgyhogy itt sem jobbak a kilátások, statisztika 2-ben már integrálás is van.

A jó hír, hogy ezek mindegyike teljesíthető. Ha az ember a mintafeladatokat orrvérzésig gyakorolja, a vizsgán már nagyon nem érheti meglepetés. Persze a vizsgán mindig ravaszabb, csavarosabb példák vannak, mint az órán.

A gazdaságis órákon is van bőven számolgatás, de oda elég ha a matematikai alapműveleteket tudod - ezeken az órákon inkább a gazdasági folyamatot vagy gazdasági eseményt kell megérteni, ismerni kell a jelenérték- és kamatos kamatszámítást és társait.

2020. szept. 30. 12:47
 17/17 anonim ***** válasza:
Kérdező mondom nálunk BME GTK-n is van extrém erőws emeltes matekos meg közepes is, nálunk meg lehet tanulni annak is az análízist aki sose hallott róla. Csak nehezebb.
2020. szept. 30. 16:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!