Maradjak vagy váltsak ?
Hanyadikos vagy? Milyen a matek oktatás most? Az a legfontosabb, sokan ott bukják el az első évet egyetemen, hogy a matek nehéz, és feladják.
Ha gyenge vagy alig van matek, akkor mindenképp válts vagy magántanár, ha már 11-12-es vagy és megengedheted.
Ha műszaki pályán gondolkodsz, érdemes már középsuliban megalapozni.
Nálunk egy srác építészeti szakközépből jött (ma már szakgimi lenne), és azért érezhető volt, hogy nehéz a matek neki. Viszont nagyon szorgalmas és szereti a szakot, sokat gyakorolt, úgyhogy megcsinálta szépen. Nem lehetetlen :)
Szerintem válts mihamarabb.
Tehát most kezded a középsulit?
Akkor válts nyugodtan, nem hiszem, hogy megkapod ott azt a matek képzést. Ha nagyon szereted a sulit/osztályt/szakot, akkor maradhatsz magántanárral, de kell rá sok külön idő és tanulás. Nem tudom, közoktatásban hogy megy a suliváltás, év közben is, vagy csak év végén, esetleg félévkor?
Ha nem szeretnél elszakadni az osztálytól meg macerás a váltás és félsz, akkor a magántanár se rossz megoldás. Csak rá kell szánnod azt a plusz pénzt és időt. Ezért lenne jobb váltani.
Műszaki szakra csak olyanra menj, ami érdekel is és ahol jó a matek. Legjobb egy matek/fizika szak lenne gimiben. De lehet, ezt csak azért mondom, mert én is oda jártam :) Mindenesetre matek után a fizika sem árt.
Mi lenne az egyetemi szak? Vagy okj? Bprof?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!