Van olyan férfi fodrász tanfolyam ami nincs érettségihez kötve?
Úristen, az érettségi a leghasztalanabb dolog, amit valaha életemben elvégeztem. Ha visszamehetnék az időben szakmára mennék, aztán két éves estin letenném az érettségit. Négy éven keresztül azt hallgattam, hogy nem lesz meg, félévig stresszeltem, aludni nem tudtam, hányingerem volt állandóan, pànikrohamszerű tüneteim voltak, kirohanàsaim, nem lehetett hozzám szólni, fizikailag fájt mindenem, állandóan fáradt voltam, és álmos, mindenkivel veszekedtem, igen ennyire ràgörcsöltem az érettségire. És simán meglett minden (kivéve a matek, ugyan az is meglett, de az nagyon megizzasztott). Aztán mire elvégeztem, már nem azt hallgattam, hogy "nem lesz meg", hanem azt, hogy "felesleges volt megcsinálni, ezzel nem fogsz sehol munkát kapni!". Igaz lett! Beszélek nyelvet, értek valamennyit a számítógépekhez(informatika iskola), van szakmám, és nincs munkám! Sorra meg nem megyek! Úgyhogy marad a tanulás, hamarosan végzek a második szakmámmal, jövő nyáron kezdem a harmadikat, de filózok, hogy most ezzel a szakmàval párhuzamban elkezdek egy másikat is.
Úgyhogy ez baromság, az érettségi egy bohóckodás, tedd le estin, ha nagyon akarod(estin ledaràljàk gyorsan, jófejek, ha nem értitek elmondjàk nektek tízszer, dolgozatnàl segítenek, érettségire viszont mégis lesz tudásod, mert nekem a nappali semmilyen tudást nem adott).
Egy érettségit egy óvodás is le tud tenni, mégis azt hallgatod alapesetben négy évig, hogy NEM LESZ MEG, HÜLYE VAGY! Magyar, töri józan paraszti ésszel megvan, a választható lehet informatika, ami szintén pofon egyszerű, az angolra meg matekra kell kicsit tanulni, de angolra felkészülsz online tananyagból, meg a matekhoz is van mateking. És pont ezért, amiért ilyen könnyű nem ér semmit. Régen talán ért valamit, ma már egy wc-s néninek is érettségi kell nyelvvizsgával, meg három jogsival. Ismerősöm jelentkezett sorra, van szakmája meg érettségije, és visszadobták a magyar önéletrajzàt, angolul kellett megírnia. Jelenleg itt tartunk.
Ha nyolc általánosod van, akkor legalább lemész a munkaügyibe, és benyomnak egy ingyenes képzésre, érettségivel már túlképzett vagy, munkára viszont meg kevés a "képzettséged".
Visszakanyarodva a témához. Igen lehet viszont a tudást később értékelni fogod, akik beülnek a székedbe is értékelni fogják hogy erről is tudsz mesélni ráadásul csak több leszel miatta. Ha van időd és lehetőséged ne szalaszd el. A hol és mennyiértre nem szívesen googlézok rá mivel nem adtál meg címet hogy hol keresed az oktatást (nagyjábol). És nem hiszem hogy fél magyarországon át szeretnél utazni emiatt. :)
( Egyébként egy 19 éves egyetemista hallgató vagyok, azért írom le hogy ne azt gondold hogy egy 40+ - os ember tágítja a fejed.
Jajj semmi baj ezzel, én leérettségiztem már, az unokatesómnak keresek ilyen képzést mert neki nem megy az érettségi de ezt a szakmát nagyon szeretné.
(Én már el tudtam helyezkedni rögtön érettségivel, az se árt ha kicsit életrevaló is vagy, nem mint aki már rögtön egyetemre megy és azt sem tudja mit vállal be, meg úgy magának soha nem intézett el semmit. Én érettségivel pár évig dolgoztam, szakmáztam, majd egyetemre mentem)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!