Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Szerintetek mik büfészakok?

Szerintetek mik büfészakok?

Figyelt kérdés
2020. aug. 30. 19:58
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
38%

Szocilógia, Régészet, Teológia ... stb

Pszichológiát is akartam sorolni, de az lehet hasznos és ellehet vele helyezkedni és kőkemény lehet, főleg egyes iskolákban.

Igazából az általam felsoroltak az a 3 semmit sem érő, se pénzt nem tudsz vele keresni, se munkát. A régészet is olyan, hogy magadnak kell finansziroznod, tehát hobbinak jó, de azt, hogy megélj belőle ...

2020. aug. 30. 20:11
 2/18 anonim ***** válasza:
61%
Hát szerintem meg sértő, bármit is mondunk, az a lényeg persze, hogy azért megéld, de szeretni is kell, ahová jelentkezel. Teológia hogy jön ide?
2020. aug. 30. 20:14
 3/18 anonim ***** válasza:
78%

azért a szociológia egí Survey Ma-val, 470 kezdő bruttóval nem rossz.

Ahogy a régészet sem, el lehet vele helyezkedni.

Teológiával szntén, mert nincs túlképzés, úgyis az megy oda, akinek terve van vele.

Több állástalan pszichológus ba-s van, mint az előző három...

2020. aug. 30. 20:29
 4/18 anonim ***** válasza:
71%

Az én véleményem az, hogy van értelme a BTK-s szakoknak, de csak akkor ha végigviszed PhD-ig.

Egy pszichológusnak is, ha szeretne a klinikumban dolgozni, az MA után el kell végeznie plusz képzéseket.

Szóval BTK-s szakok esetén az MA a minimum, de sokszor az sem elég.

Azt lehet mondani, hogy a BTK-ra azoknak érdemes járni, akik ráérnek sok évet belefektetni, kapnak a szülőktől támogatást vagy tudnak mellette dolgozni.

Kis túlzással az arisztokrácia iskolája a BTK.

2020. aug. 30. 21:16
 5/18 anonim ***** válasza:
85%
Szerintem nincs büfészak. Mindent lehet értelmes dolgokra használni, csak nem mindent ugyanúgy. Sok büfének mondott szak azért számít annak, mert ha a kötelező tárgyak abszolválásán kívül a pitsádat sem mozdítod, valóban nem ér szart sem a papírod. Nekem meg kinyalják a seggem a többi ostoba, írni sem tudó, szociális fóbiás, 2 hete hajat nem mosott kretén informatikussal együtt, mert épp erre van rágerjedve a piac. Erről nem a hallgató tehet sajnos. És egy nyelvi szak sem könnyű vagy épp egy irodalmi, csak épp szükség van arra, hogy te szabadidődben is könyveket nyálazz, legyen valamennyi tehetséged, illetve menj a munka után már diákként, mert a tárgyaid meglesznek enélkül, de szakmailag nálatok a diploma kevés. Nálunk meg még a diploma nélküli hulladék is talál magának helyet és azt hiszi, ő az isten. Na mindegy. Én jártam humán szakra, láttam, milyen ott az élet, sokkal több önállóságot igényel és ilyen szempontból nagyban hasonlít mindenféle művészeti szakhoz. Nem hiába ad Bachelor/Master of Art diplomát. Ez nem jelenti azt, hogy rosszabb, ha jól van csinálva, csak azt, hogy kevésbé fogják a kezedet és nem fog az történni, hogy a harmadik félév végén valaki megfogja a kia kezedet és elvezet téged egy munkahelyre, ahol még mentoring címszó alatt pátyolgatnak legalább fél évig.
2020. aug. 30. 21:37
 6/18 anonim ***** válasza:
31%
Kommunikáció, andragógia, könyvtáros, szociálpedagógia
2020. aug. 30. 21:50
 7/18 A kérdező kommentje:
A szociálpedagógia mióta? Hiányszakma, senki sem akar hátrányos gyerekek közelében dolgozni. Aki szociálpedagógia vagy szociális munkás diplomával nem tud elhelyezkedni nem is akar. A többivel nagyjából egyetértek
2020. aug. 31. 00:25
 8/18 anonim ***** válasza:
79%

A mérnökök szerint, minden ami nem mérnöki szak, mert mással elhelyezkedni sem lehet. Pedig ez nem igaz. Én pénzügyőrnek készülök, és egyből el is fognak helyezni dolgozni, ha sikerül elvégezni, pedig nem mérnöki szak.

Hiányszakmákról meg ne is beszéljünk, tanár, óvópedagógus, stb.

Egy ismerősöm rekreàció szervezőnek tanul, egy másik ismerősöm meg sportszervezőnek, biztos nagyon sokat fognak ezekkel keresni, de még ők is belátják, hogy ez büfészak.

2020. aug. 31. 01:35
 9/18 anonim ***** válasza:
91%

6, ezekkel is el tudsz helyezkedni a szakmádban, ha akarsz.

Az a büfé, amivel nincs terved, csak átevickélsz az egyetemi éveken, majd lesz valami utána hozzáállással.

Nekem szocped ismerős kettő van, huszonévesen az egyik támogató szolgálatot, a másik idősek otthonát vezet.

És ki lehet röhögni pl a civil tanulmányok szakot, a lányom öt végzett. Nem meggazdagodni akar belőle, hanem valami értelmeset csinálni. Viszont ahhoz, hogy a segítség tényleg érjen valamit, nem lehet úgy odamenni, hogy akkor én most ezeket a romákat megmentem. Hogy hatékomy legyen, bizony elég szerteágazó tudás kell a jogtól a pszichológiáig, stb. Idén volt egy első generációs, friss diplomás roma lánykája, aki az ő segítségével jutott el oda, hogy védőnő lett, aki majd a lakóhelyén tovább tud segíteni, nevelni. Hogy alig 200e-t keres? Nem érdekli, megél ennyiből. Megír maszekban két pályázatot, mert ezen a büfén bizony azt is megtanulta, máris jobb.

2020. aug. 31. 06:48
 10/18 anonim ***** válasza:
18%
Hát ezaz 7es, senki nem akar benne dolgozni, mert szar munka kevés pénzért, és nem nehéz elvégezni a szocped szakot. Szóval nem túl sok értelme van szerintem.
2020. aug. 31. 07:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!