Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Milyen lehetőségeim vannak az...

Milyen lehetőségeim vannak az építőiparban így?

Figyelt kérdés

Abban kérném a segítségetek, hogy mikre van lehetőségem ilyen helyzetben? Gondolok itt arra, hogy milyen iskolák szolgálnak ezekre a célokra és hol?

A 2020/2021-es tanévben fogom megszerezni az érettségim, amit őszintén tényleg csak megszerzek, nem akarok mindenből kitűnő lenni ha ez nem szükséges. Persze ha a szükség úgy kívánja, megteszem a tőlem legjobban telhetőt!

Ha érdekel Titeket, leírom miért.

Valamilyen építészeti szakon szeretnék elhelyezkedni, nem tudom pontosan mik a lehetőségek, a jövőben magánvállalkozás szerűen szeretnék kérésre épület terveket készíteni, és ha lehetőségem akadna, akkor egy lakberendezői képesítéssel azon további, igény szerinti szolgáltatásokat nyújtanék.

Igen tudom, nagy álmodozásnak hangzik, de ezzel szeretnék foglakozni.

Ha esetleg lehetne ilyen kérésem, akkor írjátok le nekem emberi nyelven, hogy melyik szaknak mi a feladata, gondolok itt arra, hogy egy építész-építészmérnök-építőmérnök feladata miben más, nekem a céljaimhoz mit kellene megszereznem.

A gond, hogy Szombathely mellett élek egy kis faluban, és a kollégium/albérlet nem megoldható számomra egyik nagyvárosban sem, éppen ezért szeretném levelezőn elsajátítani a képzést, esetleg magántanulóként ha egyáltalán lesz erre lehetőségem.

Ha létezne még, Okj-s tanfolyam mennyire jó? Mennyire nézik, hogy milyen/hol szerzett képesítésem van?

Kinek milyen tapasztalata van ezekkel a szakmákkal kapcsolatban?

2020. aug. 29. 19:25
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Építész-mérnöki végzettséggel lehetsz tervező, ami leginkább 4-5 éves képzés.

[link]

Itt nézelődhetsz, akár a képzésről, akár a városról, ahol indítják.

A lakberendezői, amit még említettél, ugyanígy keress rá, egész biztosan rövidebb ideig tart.

2020. aug. 29. 19:58
 2/6 anonim ***** válasza:
90%

Egyik legalulfizetettebb mérnöki terület itthon.

És a vállalkozás sem egyből megy. Jogosultságokhoz kell gyakorlati idő amit másnál töltesz meg hasonlóak.

A piac is túl hullámzó. Egyszer annyi munka van mint a franc, vmikor meg építész mérnök generációk mennek tönkre mert nincs munka.

Sztem felejtős.

2020. aug. 30. 08:29
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Másrészt (azt beszélik), mivel minden építési tervet az önkorm. műszaki osztályán engedélyeztetni kell, ha nincsenek kiépített "kapcsolataid", zsinórban dobják vissza kijavításra a terveket. Persze ez a megrendelőnek plusz költség, a végén odakerül a dolog, hogy javasolják az ügyfélnek, inkább csináltasson egy új tervet x tervezővel... és csodák csodája, annak a tervét első nekifutásra jóvá is hagyják! Évek telnek el, mire el tudod fogadtatni magad a többi szakmabelivel.
2020. aug. 30. 11:27
 4/6 A kérdező kommentje:

Persze, tudom, ezt is belekalkuláltam, de ennek ellenére is szeretnék belekezdeni, tudom rengeteg idő és pénz, szó sincs arról, hogy rögtön milliókat akarok keresni, sem az első hónapomban roskadásig lenni ügyféllel.

Az ismerettségi körrel még talán nem is lenne gondom.

Ez mellé még szeretnék mindenképpen más képesítést is, hogy ha valami adódna, ne legyek munkanélküli vagy bármi ilyesmi.

Szeretném magam bebiztosítani munka lehetőségek szempontjából.

2020. aug. 30. 12:29
 5/6 anonim ***** válasza:
Hefelébe tudsz menni technikumba, ha van értettségid, után mehetsz tovább. Tervezőket, statikusokat itt a megyében lasszóval fogjuk.
2020. okt. 2. 16:35
 6/6 anonim válasza:

Az építész=építészmérnök, aki lakóépületet, középületet, stb tervez, az építő mérnök inkább utakat, hidakat, csarnokokat. Az építőművész nem mérnöki képzés, de nem is ad ugyanolyan tervezési jogosultságot, pont emiatt nem jó "kiskapu".

Én mindenképpen ajánlanám, hogy ne levelezőn végezd. Pécsett van levelező építész képzés, de szerintem nem lehet levelezőn olyan készségeket elsajátítani mint nappalin, nagyon távol áll egymástól a kettő. A BME szeritem a legerősebb, valamint a legnagyobb építész kar Magyarországon, több tanár és többféle tudás elérhető mint a kisebb karokon.

Valamint több kollégiuma is van a BME-nek és nem kell összeszakadnod, hogy bent tudj maradni a kollégiumban, emiatt biztosan nem vetném el a nappali képzést.

Ha tényleg érdekel, akkor ajánlom az építészmérnököt, viszont a "ház tervezéshez" kell a műszaki tudás is, főleg ha kreatívan, nem típus házakat szeretnél tervezni, akkor ahhoz még több háttértudás kell. Valamint ha a lakberendezői vonal is érdekel, ahhoz tudsz külön képzést végezni (nem egyetemi szintűt), de nekem az a tapasztalatom, hogy az építészmérnök jobb lakberendező lesz, sokkal jobban érti az épületek "működését", jobban tervez mint az, aki egy OKJ-t elvégez.

Én csak tervezni szerettem volna amikor elkezdtem az építészmérnökit a többit meg túlélni, de ha nem bátortalanodsz el menet közben, akkor nagyon meg lehet szeretni a műszaki oldalát. Mostanra olyan épületeket kell terveznem az egyetemen, amit minden műszaki oldalról is meg kell vizsgálni és nagyon jó érzés látni, hogy amit megálmodok épületet azt meg is lehet építeni helyesen. :)

2020. okt. 30. 15:37

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!