Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » A jelentkezési lap beadása...

A jelentkezési lap beadása után döntöm el, hogy melyik iskolába fogok érettségizni?

Figyelt kérdés

Eddig azt hittem az érettségire való jelentkezési lap leadásával együtt azt is megjelölöm, hogy melyik iskolába szeretnék érettségizni. Viszont még sehol semmi ilyen listáról, neten is azt olvastam, hogy később hozzák nyilvánosságra ezeket, viszont jelentkezni már lehet.

Valaki felvilágosítana mi ennek a módja?

2020. aug. 21. 10:27
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem te döntöd el, hogy hol fogod írni. A behívón lesz majd rajta, hogy melyik suliba kell majd menned.
2020. aug. 21. 10:37
 2/11 A kérdező kommentje:
értem, tehát csak a megyét kell megjelölni?
2020. aug. 21. 10:39
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Ha középszinten mész, akkor te választhatod meg az iskolát, ehhez csak az adott iskolában kell leadnod az érettségi jelentkezésed (már ha fogadnak, mert nem kötelesek). Emelt szinten oda mész, ahova kirendelnek.

Esetleg lehet olyat, hogy ha nagyon messzire küldenek, akkor kérvényezheted, hogy keressenek egy közelebbit, ezt az Oktatási Hivatalhoz kell benyújtani.

2020. aug. 21. 10:41
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Az állandó lakcímedhez legközelebbi iskolába fognak besorolni.
2020. aug. 21. 10:42
 5/11 A kérdező kommentje:

3-as, és mikor kell kiválasztani az iskolát középszinten? csak a jelentkezés után? Ennek mi a módja? Írok egy e-mailt az iskolának, hogy fogadnak-e?

Romániában lakom, nincs állandó lakcímem Magyarországon, de Budapestre fogok menni, mert ott lakik az unokatestvérem, és ott ellehetek a vizsgaidőszak alatt.

2020. aug. 21. 10:48
 6/11 anonim ***** válasza:
95%

Sok féligazság van itt.

Őszi érettségire bármelyik KIJELÖLT középiskolában lehet jelentkezni, de csak középszinten fogod ott írni, az emeltet csak továbbítják. Az őszi érettségin a kijelölt középiskolák kötelesek fogadni. Jelentkezhetsz direkt a kormányhivatalban is, akkor ők osztanak be.

Emelt érettségire, ha nincs mellette közép is, a kormányhivatalban érdemes jelentkezni, különben csak küldözgetik a papírokat. Minden esetben a kormányhivatal oszt be, nem te döntöd el, hova mész.

Ennek többféle szempontja van. Mindenképpen abban a megyében jelentkezz, ahol vizsgázni szeretnél, ennyi befolyásod van rá.

Az Oktatási Hivatal egyáltalán nem foglalkozik érettségi vizsgabeosztással.

2020. aug. 21. 10:48
 7/11 A kérdező kommentje:

Még nem egészen tiszta, úgyhogy visszakérdezek:

- Tehát középszintre vagy jelentkezem kormányhivatalon keresztül vagy én kinézek egy középsulit és oda jelentkezem. Az utóbbi hogy működik? Mikor "jelölöm meg", az iskolát, kell írni ilyenkor külön az iskolának, mi ennek a menete?

- Annak van valami módja, hogy egy iskolában tegyem le a közepet és az emeltet is? Vagy jobb, ha emeltre külön a korm.hivatalnál jelentkezem?

Igazából én távoktatásban tanultam egy magyarországi iskolában, májusban jelentkeztem is a saját iskolámba közepészinten mindenből, de mivel nem tudtuk megoldani, hogy kiutazzak Romániából, elmaradt a dolog. Így közben felkészültem + egy emeltre is. Ezért tűnik ilyen bonyolultnak nekem, mert annó csak 1 papírt kitöltöttem, oszt a többit a suli rendezte...

2020. aug. 21. 10:57
 8/11 anonim ***** válasza:

Egy vizsgaidőszakban egy helyen kell leadni az összes jelentkezést, vagy a középiskolában (azt hiszem, ott csak személyesen lehet, de nem biztos), vagy a kormányhivatalban (ott lehet interneten is). Nincs rá befolyásod, hol teszed le az emeltet, de időben amúgy is elkülönül a középtől, és nem is annak az iskolának a tanárai vizsgáztatnak, az emeltnél az iskola csak helyszín.

A saját iskolád vagy rendez érettségit ősszel, vagy nem, először kérdezd meg őket, egyébként az oktatas.hu oldalon köznevelés -> érettségi -> általános tájékoztatás útvonalon megtalálod a tudnivalókat.

2020. aug. 21. 21:33
 9/11 anonim ***** válasza:
És egy rossz hír: ha pótlólag néztél ki egy emeltet, amire tavasszal nem jelentkeztél, az fizetős lesz. (előző)
2020. aug. 21. 21:35
 10/11 A kérdező kommentje:

Értem, tehát az írásbeliket leteszem egy helyen, szóbelizni kell csak elmenni más iskolába emeletből.

Nem baj ha fizetni kell.

Köszi a válaszokat.

2020. aug. 22. 05:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!