Érettségi jelentkezési lap - szintemelő vagy kiegészítő vizsga?
Már nincs tanulói jogviszonyom, 2 évvel ezelőtt érettségiztem, viszont most szakváltás miatt szükségem lesz az emelt szintű angolra. A jelentkezési lapon nem egyértelmű nekem, hogy mit kéne bejelölnöm.
"Kiegészítő érettségi vizsga a sikeresen befejezett érettségi vizsga után az érettségi bizonyítványban nem szereplő egyes vizsgatárgyból tett érettségi vizsga."
Angolból már van közép szintű eredményem a bizonyítványban, szóval a kiegészítő kilőve. (?)
Viszont a szintemelőre pedig ezt találtam:
"Azok a tanulók, akik a tanulói jogviszony fennállása alatt, a középiskolai tanulmányok teljes befejezése előtt középszinten – idegen nyelvekből, valamint informatikából – előrehozott érettségi vizsgát tettek, ezekből a vizsgatárgyakból tehetnek szintemelő érettségi vizsgát."
Ez sem igaz rám, hiszen már befejeztem a középiskolai tanulmányaimat. Valaki tudja, hogy melyiket kéne bejelölni?
Szintemelőt kell tenned, mivel már van egy középszintű vizsgád angolból.
Kiegészítő akkor kellene, ha nem lenne semmilyen érettségi vizsgád eddig angolból.
Ha van középszintűd, akkor egyértelműen szintemelő.
Több esetben lehet szintemelőt tenni, te egyszerűen rossz bekezdést olvastál, ami nem rád vonatkozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!