Melyiket válasszam? Pszichiáternek vagy klinikai szakpszichológusnak kezdjek el tanulni? Folyt. Lent.
Mindenképpen pszichoterápiával szeretnék később foglalkozni. Orvosira felvételiztem már, sajnos nem sikerült. (3 ponttal maradtam le, nem esélytelen.)
Pszichológiára nagyon valószínű, hogy felvennének. ( Több évre visszamenőleg megnéztem a ponthatárokat.)
A humán tárgyakból mindig nagyon jó voltam, de töredelmesen bevallom, kicsit sem érdekelnek. Van egy felső-,és egy középfokú nyelvvizsgám. Kémia sem érdekel, nem is vagyok különösen jó benne, de nem is irtózom. A biológiát nagyon szeretem, jó is vagyok benne. Kémia és biológia emelt érettségivel rendelkezem jelenleg.
29 éves vagyok, vállalkozó, a munkát a tanulással össze tudnám egyeztetni, az államilag támogatott féléveim megvannak még. Szívesen dolgoznék kórházban , és vállalkozóként is ezekben a szakmákban. Szeretnék majd gyermeket is vállalni (nő vagyok), de nem szeretnék nagy családot. (Egy gyermek, maximum 2.) Az élettársam támogatására is tudok számítani, anyagilag meg tudnám oldani mindkét egyetemet, akár gyermekvállalással együtt is.
Eredetileg az orvosit preferáltam, de ki tudja, lehet, ha nehezen sikerül a felvételi, később nagy gondban lennék a reál tárgyakkal...
Kérdés melyik passzolna vajon jobban hozzám, esetleg melyikkel járnék jobban? Olyanok véleményét várnám, akik tanulnak ezeken a szakokon, esetleg dolgoznak ilyen, vagy hasonló területen, tudnának mesélni a gyakorlati munkavégzésről. Esetleg , ha valaki tudna olyan személyiségjegyeket mondani, amelyik egyiket, másikat kizárja, vagy valamelyikhez kifejezetten szükséges, azért is nagyon hálás lennék.
( Az alapokkal tisztában vagyok, hogy a pszichológus nem írhat fel gyógyszert, melyiket mennyi idő elvégezni stb., a képzések közül nem tudok választani. A "hány év alatt dolgozod le a magyar államnak a végzettséged árát, meg amúgy is öreg vagy" kezdetű lózungokra nem vagyok kíváncsi, adóztam már nem keveset, és fogok is még.)
Nagyon köszönöm, ha segítetek!
#10 sokaig a lidlben, most mar inkabb foleg az egyetemen, ritkan a lidlben is.
De egyebkent a tobbseg segedapolokent dolgozik a klinikakon, az szerintem is nehezebben osszeegyeztetheto a sulival, mert ott fixen 12orazni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!