Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Jövőre mennék egyetemre de...

Jövőre mennék egyetemre de most elbizonytalanodtam. Mit válasszak?

Figyelt kérdés
Úgy láttam a legtöbb pontot a pszichológusnak, gazdasági szakembereknek, jogászoknak meg ilyesmi embereknek kell elérni tehát ezek a legbecsültebbek és legjobb szakok. Engem eddig az informatika érdekelt esetleg valami gépészet, de az ilyen helyekre a minimum határ van 280 pontok, nem akarok ilyen gyenge sulit végezni. Tanárok csak mondták hogy ezek jók kell az infó, de egy szociológia vagy könyvtáros szak is magasabban van, mint a mérnökinfó. Most akkor mit csináljak, szeretnék megbecsülést, jó fizetést meg irodai munkát?!

2020. aug. 16. 03:09
 1/10 anonim ***** válasza:
90%

Azt válaszd ami érdekel, ne azt amit mások mondanak neked, vagy azt, ahol a legmagasabbak a ponthatárok.

Idén az ELTE tanárin is magasak voltak. Szerinted a tanár megbecsült, jó szakma? Szerintem sem. Pedig sokáig szerettem volna az lenni.

2020. aug. 16. 03:27
 2/10 anonim ***** válasza:
81%
Ennyi ésszel ne menj sehova.
2020. aug. 16. 04:24
 3/10 anonim ***** válasza:
83%
Most komolyan a ponthatár alapján döntenéd el, hogy melyik neked való szak?! Nem te vagy a legélesebb kés a fiókban, ugye?
2020. aug. 16. 06:40
 4/10 anonim ***** válasza:
98%

Az, hogy egy egyetemen a ponthatárok hogy jönnek ki, nem azt tükrözi, hogy a szak gyenge vagy erős. A ponthatàrokat az adott szakra utolsókènt felvett jelentkező pontjai alapján számítjàk ki. Viszont vannak szakok, ahová kevesebben jelentkeznek, vannak ahová többen. A gazdasági karok népszerűek, sokan jelentkeznek oda, tehát valószínűleg akadnak a jelentkezők közt olyanok, akiknek sok felvételi pontjuk lett, így az adott szakon is magasabb lesz a ponthatár. Magasabb, mint a kevésbé népszerű helyekre. Attól, hogy egy szakra 280 a ponthatár, még nem azt jelenti, hogy a szak gyenge.

Illetve ne a tanàraidra hallgass, se a rokonokra. Tapasztalatból mondom, hogy csak MAGADRA HALLGASS ebben a kérdésben. Én 2 éve egyetemen tanulok német-angol nyelvszakon, és gimiben rengeteget jártam pályaválasztási tanácsadóhoz. Mindenki húzta a szàjàt, hogy ebből hogy fogok megélni, de szerencsére nem hallgattam rájuk, mert az egyetemen olyan lehetőségeket is megkaptam, amiket a gimiben meg sem említettek, csak a munkanélküliséggel riogattak, és a csoporttársaim többsége is már most dolgozik egyetem mellett...

Miközben a legtöbben, akik nem tudták pontosan mit akarnak majd az életükkel csinálni, elmentek gazdálkodás-menedzsment szakra, úgy, hogy a legtöbbjüknek fogalma sem volt róla, hogy az mi fán terem; egyedül annyit tudtak, hogy "gazd-menre kell menni, mert később abba lesz a biznisz"... most meg sorra koppannak, mert nem számoltak a mikro-,és makroökonómiával, és mert nem ők választották a szakot, csak hagyták magukat befolyàsolni.

Ha szereted azt, amit csinálsz, valószínűleg meg fogsz majd belőle élni, mert kedvvel mész majd dolgozni, odateszed magad a munkában. Gondolj arra, hogy mit szeretsz csinálni, tanulni, mi érdekel, mikor vagy boldog. És tudom, fontos a pénz, de azért nem aköré kène felépítened màr ilyen fiatal korban az életed. Szerintem, ha kicsi önismereti trèninget tartasz, el fogod tudni dönteni, hogy mit tanulj. Sok szerencsét! :)

2020. aug. 16. 08:37
 5/10 anonim ***** válasza:
64%

Mert szerinted a mérnöki szakok olyan könnyűek? 280körül van mind. Meg a természettudományi szakok?

Neked nem való egyetem :)

2020. aug. 16. 10:00
 6/10 A kérdező kommentje:
Bocsánat, de mivel középiskolás vagyok és diplomás is alig van a környezetemben honnan kéne tudnom hogy ez nem így megy? Gondoltam ahol a legmagasabb a pont az a legerősebb is hisz oda jobb tanulók jelentkeznek. De most utána néztem az interneten is és elnézést kérek. #4 külön kössz a magyarázatot, most már látom hogy hülyeség amit mondtam, de eddig nem tudtam hogy ez mondjuk a népszerűséget is tükrözi. Tovább tanulni meg fogok, mert nem hülye vagyok, csak tudatlan pár dologban, azért is nézek utána időben.
2020. aug. 16. 19:40
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem értem miért kell szegénynek beszólni,abból az információmennyiségből amit a gimis tanárok nagy része átad az egyetemi felvételi alapjáról,nem olyan egyszerű ezt megérteni. Kedves kérdező,szerintem nézegesd meg mondjuk az átlagfizetéseket,ha látni akarodi mi az ami "megbecsült". Mondjuk a pszichológia és a mérnök vagy proginfo között elég erőteljes a különbség(felvi.hun meg tudod ezeket nézni am). Egyébként annyi még,hogy pl matek Bscre is baromi alacsony a ponthatár,felvessznek kb bárkit,de aztán nagyon sokan ki is esnek mert nem nekik való. Az infós szakokra kb ugyan ez jellemző. És tényleg azt tanuld ami érdekel,úgyis csak abban tudsz majd kimagaslóan dolgozni,mert ahoz lesz megfelelő motivációd,annak nincs értelme,hogy csak azért menj el egy szakra mert úgymond "menő" lesz azt mondani,hogy pl jogász vagy.
2020. aug. 16. 21:02
 8/10 anonim ***** válasza:
57%

Pszichológus mint megbecsült szakma ? 😂

Ugyan még csak hallgató vagyok, de sokan nagyon durván lenéznek minket, bugrisok vagyunk, haszontalan, kitalált dolgok tömkelege stb. , és fizetésben se becsülik meg ezt a szakmát, hacsak nem magánban praktizál az illető.

Igazából én is csak azt tudom tanácsolni, amit a többiek.

Ne ponthatár alapján válassz magadnak szakot, mert az nem vezet sok jóra. Oda jelentkezz, amit szívesen tanulnál.

Sajnálom, hogy ezekszerint még mindig nem a valóságot közvetítik a kozepiskolásoknak a továbbtanulásról...

2020. aug. 17. 01:24
 9/10 anonim ***** válasza:
Az ács lenyomta tetőt,3 melóssal Átlag órabér 4500 HUF. Tehát az övé zirka 7....-9000 HUF.
2020. aug. 17. 15:12
 10/10 anonim ***** válasza:

Ha nem szeretnél phd-t szerezni valamiből, akkor nem számít az egyetem. Kb ugyab az a tananyag mindenhol, a különbség a számonkérésbeb van és a diákok minőségében + mennyiségében. Szóval egy gyengébb tanuló jobban jár egy gyengébb egyetemmel, mert a minimumot könnyebben éri el. Viszont ha jó tanuló vagy és megtanulod az anyagokat, akkor ugyan azt a tudást szerzed meg, mint egy jobb egyetemen, mivel az anyag nagyrészt ugyan az.

A diákok minősége és mennyisége meg főként reál szakon jön jól. Mivel egy reál szakon mindent otthon gyakorolsz és tanulsz, így ha van kivel gyakorolnod + van segítséged (mert mindig van olyan aki mindent ért egy tárgyból) az aranyat ér egy reál szakon.

2020. aug. 18. 03:18

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!