Szerintetek 24 évesen fejetlenség lenne belevágni a mérnökinformatikába?
Semmi probléma nincs azzal, hogy valaki ennyi idősen kezd el új szakot, de két kérdés van, ami meghatározza, hogy ebből valóság vagy csak álom lesz:
- 24 évesen emlékszel-e még annyira a középiskolai emelt matekra és fizikára, hogy egy mérnökinfó szakot be merj vállalni?
- Eltart-e valaki 3-4 évig, amíg tanulsz vagy egyáltalán össze tudod-e egyeztetni a jelenlegi életeddel az órarendet?
A kerdes az, hogy tudod-e mi szeretnel lenni.
Ha tudod, hogy mernokinformatikan belul szeretnel dolgozni, akkor vagj bele. Ha mas munka irant nem erdeklodsz ilyen szinten.
A lenyeg az, hogy olyan munkat csinalj majd a jovoben, amit elvezel. Ha ez a mernokinfo, ehhez kell a diploma, mindegy, hogy 24 vagy.
Én 25 évesen vágtam bele, egy másik szakba ugyan, de eddig nem bántam meg. 2 félévem van még hátra a diplomáig (most vagyok 28 éves).
Az őszi félév nekem nagyon matek központú lesz, mert utoljára hagytam azokat a típusú tárgyaimat (hogy ez mennyire volt bölcs döntés, majd kiderül). A Matekinget én is tudom ajánlani, nagyon hasznos oktató videóik vannak!
22 évesen kezdem a mérnökinfót a BME-n. Bocs, de azt a képzést ennyi idősen már nem javaslom neked. De dönts, ahogy szeretnél, én csak az időm vesztegettem. A második évnél abbahagytam a képzést és elmentem levelező képzésre (akkor 24 voltam) egy másik egyetemre szintén mérnökinfósként, mellette meg kerestem munkát a szakmában, amíg még volt lehetőségem passzív féléven diákként elkezdeni. Utána át is vettek teljes állásba, mikor már csak a levelezős jogviszonyom volt. Így is hamarabb fogok diplomázni, mint a BME-s évfolyamtársaim 70%-a és legalább addigra lesz 3 év szakmai tapasztalatom. Ami 27 évesen nem olyan rossz azért...
Szerintem nem ér annyit a BME-s diploma, hogy valaki még legalább 2 évig eltartson, aztán ki tudja, mennyit csúszol. Programozni úgysem a padban tanulsz meg, nekem sem ott sikerült, hanem otthon, szabadidőmben és munka közben.
De majd itt mindenki rá fog dumálni a BME-re, ahogy anno velem is tették és szarozták azt az egyetemet (meg úgy általában a levelezőt), ahonnan hamarabb kerülök ki diplomás mérnökként, mint ott a többség és mégis olyan helyen dolgozom, mint az ott végzettek (mert ez már nem a papíron múlik).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!