Ha sokat hiányzom/lógok (igazolással) jelentéktelen órákról, akkor ennek lehet valami negatív következménye az egyetemi felvétellel kapcsolatban?
1. válaszólónak
Nem vagyok biztos benne, de mintha azt mondta volna az osztályfőnököm előző év eleje felé, hogy változott valami és szülők is tudnak "orvosi" igazolást adni. Ekkor még 17 voltam, most meg ugye már 18 szóval ebből én arra következtetnék, hogy magamnak tudom igazolni a dolgot.
Azt pedig, hogy a suli kivágna nem tartom lehetségesnek. Sokkal durvább eseteket is simán tolerálnak (250+ óra hiányzás stb.) és én vagyok az egyik legjobb diák az iskolában versenyek szempontjából.
Nem tervezek sokat hiányozni, csak 3 előrehozott érettségivel elég sok lyukasórám van és 2 lyukasóra utáni utolsó biosz órát például egyszer kétszer szívesen kihagynék.
Megbukni pedig 0 erőfeszítéssel is nehéz szerintem, szóval az sem akadály.
Köszi szépen a válaszod!
Egy tanévben csak három napot tudsz igazolni. Ha mindjuk lógod háromszor egymás után a hétfő reggeli biosz órát akkor máris elment az a három nap. Orvosi igazolást kicsit nehéz lesz szerezned az első és a hetedik órákra. Így hamar összegyűlik a 30 igazolatlan órád és mivel nem vagy tanköteles kiraknak a suliból.
Ha mégis sikerül orvosi igazolást szerezned akkor meg az adott tárgyból összegyűlik a tanórák 30 %-a akkor osztályozó vizsgát kell tenned mondjuk bioszból. Ott aztán bármi történhet.
Köszi a kommenteket mindenkinek!
Természetesen tisztában vagyok a 30%-os vizsgázós dologgal. Ezért nem is lépném sose át a határokat.
Azt se tudom elképzelni, hogy a többi tanár befolyásolná az érettségiztető tanáraimat, mert a magyar és töri tanáraim nagyon intelligensek és mondták is már, hogy nem tartják helyesnek, ha valakit nem kizárólag a tudása alapján osztályoznak. Pikkelni amúgy sem pikkelnének tanárok, mert mindegyikkel jóban vagyok és mindenkivel tisztességesen bánok.
Azt is tudom, hogy 3 családi okból való hiányzást lehet igazolni, de mint írtam nekünk az osztályfőnök azt mondta, hogy valami új rendelet szerint szülő is adhat igazolást, ha a gyerek beteg. Csak azt mondta, hogy ezt a változást nem hangoztatják más osztályfőnökök, mert nem akarják, hogy lógjanak a diákok. Viszont ezt én is nehezen tudom elképzelni, úgyhogy majd rákérdezek nála és az alapján cselekszem.
8. válaszolónak
Megnyugtató. Remélem nálam is ilyen rugalmasak lesznek.
Köszi, hogy megosztottad a tapasztalatod. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!