Megéri orvosira mennem?
Szerintem bőven fel tudsz rá készülni májusig, más bioszból és kémiából/fizikából készül fel ennyi idő alatt, mert kitalálja, hogy orvos szeretne lenni. :)
A 86%-os biosszal jó esélyekkel indulsz. Azt viszont érdemes végiggondolnod, hogy mennyi államilag támogatott féléved maradt? Elég drága az orvosin a tandíj. Illetve a szüleid támogatnak anyagilag? Orvosi mellett nem igazán tudnál dolgozni, mire befejezed 28-29 leszel, és azután se keresnél sokat az első pár évben.
Ha jól tudom akkor az orvosisoknak 12 vagy 14 félév a támogatott (nem tudom pontosan a számot). Te elhasználtál 6 félévet és maga az orvosi 12 féléves.
Egy félév kb 1 millió. Ki tudod majd gazdálkodni a tandíjat? A megélhetés a tankönyvek ehhez képest apropenz.
Akkor megéri menned az orvosira.
Sok sikert!
Ha elkötelezett vagy, és semmi mást nem szeretnél tanulni/dolgozni az életben, csak ezt csinálnád szívvel-lélekkel, akkor mindenképpen! Viszont ha nem vagy teljesen biztos a dolgodban, ha nincs meg a megfelelő elszántság, akkor lesznek nehézségeid a szakon (alapból is lesznek, de úgy még pláne).
Egy (szintén) szegedi III. éves orvosis :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!