Megéri orvosira mennem?

Figyelt kérdés
Most fejeztem be egy alapszakot amire 86%-os emelt biosszal kerultem be. 22 eves vagyok és rajottem, hogy soha nem bocsàtanám meg magamnak ha nem orvosira mennek. (Az öcsém meg a nővérem is azon van és nem tunik lehetetlennek) Kemiat es fizikát viszont sose tanultam... családot/gyereket csak 30 felett szeretnék szóval ilyen akadály nincs de nem tudom megtudom e tanulni novemberi erettsegiig vagy májusig ...

2020. aug. 4. 13:33
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Szerintem bőven fel tudsz rá készülni májusig, más bioszból és kémiából/fizikából készül fel ennyi idő alatt, mert kitalálja, hogy orvos szeretne lenni. :)

A 86%-os biosszal jó esélyekkel indulsz. Azt viszont érdemes végiggondolnod, hogy mennyi államilag támogatott féléved maradt? Elég drága az orvosin a tandíj. Illetve a szüleid támogatnak anyagilag? Orvosi mellett nem igazán tudnál dolgozni, mire befejezed 28-29 leszel, és azután se keresnél sokat az első pár évben.

2020. aug. 4. 14:00
 2/12 A kérdező kommentje:
6 félévet használtam el egy alapszakra. A tankönyvekre nem kell költenem a testvereim miatt es lakhatok otthon ha szegedre vesznek fel.
2020. aug. 4. 14:31
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Ha jól tudom akkor az orvosisoknak 12 vagy 14 félév a támogatott (nem tudom pontosan a számot). Te elhasználtál 6 félévet és maga az orvosi 12 féléves.

Egy félév kb 1 millió. Ki tudod majd gazdálkodni a tandíjat? A megélhetés a tankönyvek ehhez képest apropenz.

2020. aug. 4. 15:02
 4/12 A kérdező kommentje:
14 támogatott orvosin. 4et kell kifizetnem de diakhitellel lehetseges
2020. aug. 4. 15:08
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Akkor megéri menned az orvosira.

Sok sikert!

2020. aug. 4. 15:29
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Nekem tűnik csak hülyének a kérdező kérdése? Azt mondja, hogy nem bocsájtaná meg magának ha nem oda menne, közben meg megkérdezi, hogy megéri e oda menni, amire azt írta, hogyha nem oda megy, nem bocsájtja meg magának. Tudja ez, hogy mit akar? Ha nem bocsájtaná meg magának, akkor mi a kérdés? Akkor nincs is más opció mint az orvosi. Akkor meg mi a fenének a kérdés?
2020. aug. 4. 22:45
 7/12 A kérdező kommentje:
Kivancsi vagyok ellenervekre vadidegenektol. A csaladom torzultan tamogat mert ok szeretnek ha az lennek a barataimnak meg kb mindegy es nem értenek hozza
2020. aug. 5. 20:54
 8/12 anonim ***** válasza:
Ha a családod támogat és az anyagiak megoldottak, akkor vágj bele nyugodtan. A 86%-os biosz jó, amellé kell egy hasonló kémia vagy fizika emelt (hacsak nincs eleve sok pontod a közismereti tárgyak érettségijeiből, és nem kell dupláznod.) Ha novemberre nem is, májusra meglehet, ha odateszed magad rendesen.
2020. aug. 5. 21:32
 9/12 anonim ***** válasza:

Ha elkötelezett vagy, és semmi mást nem szeretnél tanulni/dolgozni az életben, csak ezt csinálnád szívvel-lélekkel, akkor mindenképpen! Viszont ha nem vagy teljesen biztos a dolgodban, ha nincs meg a megfelelő elszántság, akkor lesznek nehézségeid a szakon (alapból is lesznek, de úgy még pláne).

Egy (szintén) szegedi III. éves orvosis :)

2020. aug. 9. 13:33
 10/12 anonim ***** válasza:
Ellenérvek? Bele gebedsz a tanulásba. Lehet, hogy nem lesz jó fizetésed. Érvek? Társadalmilag egy rendkívül fontos és sokra becsült munkád lehet. Ha az is célod, gyógyíthatsz másokat, valakinek ez a fő célja. Doktori címed lesz, ha ez számít. Neked kell dönteni. De ha nem bocsájtanád meg magadnak, akkor már döntöttél is. Orvos akarsz lenni!
2020. aug. 9. 15:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!