Melyik gimnáziummal van esélyem a későbbiekben pszichológiát tanulni?
Most megyek 8. osztályba és nem tudom milyen gimnáziumba menjek (Budapest). Az Álmosba járok, így azt biztos megfogom jelölni, de nem ez a legerősebb gimi.
Tavaly csak két négyesem volt (matek, vizuális kultúra). És szerencsére kevés tanulással is jó eredményeket érek el.
Eddig a Madách Imre gimnázium tetszik még, de jó lenne még pár angol tagozatos, ahol jó a közösség és persze lesz esélyem bejutni egy egyetemre, kriminálpszichológiát tanulni.
Rendben, köszönöm!
Akkor szerintem megpróbálom majd az angol, bioszt ;) eddig csak angolos gimiket néztem, de majd keresek biológia tagozatosat is
Bármilyen gimiből bejuthatsz, én is egy vidéki kis névtelen iskolából jutottam be a PTE-re. Nem az iskola, az elhivatottságod befolyásolja azt, hogy mennyire lesz sikeres a felvételid majd. Ha eleget tanulsz és szorgalmas vagy, semmi sem lehetetlen. Most még nagy falatnak tűnhet az érettségi, de rengeteget fogsz addig fejlődni, pláne ha ennyire célirányosan indulsz neki.
A nyelvi szak nagyon jó ötlet és az egyik előző válaszolóval ellentétben mondom, hogy jó gondolat a magyar emelt is. Olvasottságot igényel, de én is magyar+angol emeltet tettem és egyik sem volt különösebben nagy megpróbáltatás. Imádtam mindkét tárgyat, szóval értelemszerűen magamtól is utána néztem a dolgoknak.
Sok sikert kívánok a terveidhez és rengeteg kitartást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!